Daglichtschaak nov 2018

Daglichtschaak een beetje in mineur

De opkomst was met 13 schakers een beetje aan de magere kant. Kazem was naar het buitenland, Hans Donker had griep en het ergste is dat Robbert Lubbers een beroerte heeft gehad. Hij revalideert in Dekkerswald te Groesbeek.

Nieuwkomer was John Vos. Hij is via onze ASV-site het Daglichtschaak op het spoor gekomen.

Rob Cornips is één punt verder uitgelopen. Tjabbe Jansen en Hub Kusters snoepte wel een halfje van Rob. Ko Kooman had het vanmiddag op zijn heupen. Hij scoorde drie punten en niet tegen de minsten. Hub Kusters scoorde 2½ punt. Het halfje wat Hub behaalde tegen Rob kwam mede tot stand omdat buurman Horst enkele malen op de klok van Rob had gedrukt, ten nadele van Hub. Daarom werd tot remise besloten, geheel in de sfeer bij het Daglichtschaak. Henk Schunk plaatste zich met twee punten in de middenmoot. Alleen tegen Albert Marks verloor hij zijn partij. Ad Braam en Jacco Reiding behaalden één punt. Horst Eder scoorde alleen tegen Jan Vermeer een halfje.

In de B-groep heerste Tjabbe Jansen superieur en nam de leiding. Van de concurrenten Gerrit Jansen, John Vos en André Meijer had hij niets te duchten. .

De volgende ronde is op dinsdag 4 december in De Wasserij, Molenbeekstraat 26a.

Scroll naar boven