over ASV

Waarom schaken bij een club?

Op een schaakclub en zeker bij ASV ontmoet je schakers van verschillende speelsterkte in competitieverband. De competitie wordt niet alleen onderling gespeeld, maar ook tussen teams van verschillende clubs. ASV speelt dan in een competitie tegen andere verenigingen in de regio of, al naar gelang de speelsterkte, daarbuiten.

Waarom schaken bij ASV?

Omdat:

  • plezier in het schaken voorop staat;
  • het er altijd gezellig is;
  • ASV een actieve schaakclub is;
  • ASV een apart gedeelte met bar heeft waar kan worden gevluggerd of geanalyseerd;
  • er daarnaast genoeg tijd overblijft om met elkaar een praatje te maken (sociaal contact).

Interne competitie

Om deel te nemen aan een ronde van de interne competitie dient u zich op donderdag uiterlijk om 19.45 uur te melden bij de wedstrijdleider. Als u wel wilt spelen, maar u kunt er niet tijdig zijn, dan kunt u de wedstrijdleider bellen op 06-12965038. Hij zorgt er dan voor dat u wordt ingedeeld. Daarnaast wordt er gedurende het seizoen een bekercompetitie gehouden, waarbij de verliezer afvalt en de winnaar voor een nieuwe ronde wordt ingedeeld. Ook worden vijf speelavonden benut voor de rapidcompetitie. Op die avonden kunnen 4 partijen met een versneld speeltempo (20 minuten per persoon) worden gespeeld, maar minder partijen mag ook. Tegen het einde van het seizoen, meestal in juni, wordt het interne snelschaakkampioenschap gehouden. Voorafgaand aan de senioren hebben de jeugdleden vanaf 18.15 uur tot 20.00 hun speelavond in dezelfde lokaliteit.

Externe competitie

ASV doet met 13 teams, bestaand uit acht of tien spelers, mee in de externe competitie. Daarvan spelen 5 teams in de landelijke zaterdagcompetitie. ASV-1 komt uit in de 1e klasse; ASV-2 en ASV-3 spelen in de 3e klasse KNSB. ASV-4 speelt 4e klasse en ASV-5 in de 6e klasse. Deze vijf teams spelen de thuiswedstrijden in  Brasserie Servontyn in het Color Business Center aan de IJsselburcht-3.

De overige 8 ASV-teams komen in de SOS-avondcompetitie van de regionale bonden uit. De thuiswedstrijden van die teams vinden plaats op onze clubavond. Gedurende het seizoen moet ook een aantal uitwedstrijden worden gespeeld. Deze wedstrijden worden dan gehouden op de clubavond van de ontvangende vereniging. Elk team heeft een teamleider die alles omtrent de wedstrijd regelt.

Toernooien

ASV organiseert jaarlijks vier verschillende toernooien. In maart organiseren we een rapidtoernooi, het Voorjaarstoernooi; zo’n twee maanden later een Vierkampentoernooi en in het eerste weekend van september het OSKA, een weekendtoernooi. In de zomer, meestal begin juli, wordt voor Café Bar Heeren van Aemstel het Terrasschaaktoernooi (snelschaak) georganiseerd.

Verder staat het leden van ASV vrij deel te nemen aan de vele toernooien die bijna wekelijks overal in het land worden georganiseerd.

Voorjaarstoernooi

Jaarlijks organiseert ASV in maart een open rapidtoernooi. Een zevenrondig schaakevenement, waaraan door zo’n 100 schakers wordt deelgenomen.

Vierkampentoernooi

In mei organiseert ASV op een vrijdagavond en de aansluitende zaterdag een Vierkampentoernooi. Een veertigtal deelnemers wordt in groepen van vier spelers ingedeeld en er wordt gestreden om prijzen in natura. De deelnemers krijgen zaterdagmiddag een lunch aangeboden.

Weekendtoernooi

In het eerste weekend van september strijden maximaal 120 schakers uit binnen- en buitenland in twee groepen om de Open Arnhemse schaaktitel. Het toernooi telt zes ronden.

Contributie

De contributie bij ASV bedraagt als volgt:
  • Seniorleden € 89
  • Jeugd € 45
  • Dubbelleden € 50
De contributie wordt jaarlijks automatisch geincasseerd. Het bankrekeningnummer van ASV is NL35INGB0001192781 t.g.v. Penningmeester ASV te Arnhem.
 
 

Schaaktrainingen

ASV organiseert op elk spelniveau trainingen voor haar leden. Dat gebeurt in drie groepen op acht maandagen. Daarnaast worden schaaklessen gegeven aan beginnende clubschakers en huisschakers. Ook organiseert ASV cursussen voor mensen die willen leren schaken. Voor informatie over de trainingen kunt u terecht bij Anne Paul Taal per e-mail: aptaal@xs4all.nl
 

Clubbladen

ASV kent twee clubbladen t..w. En Passant, een wekelijks bulletin met allerlei actuele informatie, ASV-Nieuws, waarin veel achtergronden, partijen, verhalen etc.

Scroll naar top