over ASV

Waarom schaken bij een club?

Op een schaakclub en zeker bij ASV ontmoet je schakers van verschillende speelsterkte in competitieverband. De competitie wordt niet alleen onderling gespeeld, maar ook tussen teams van verschillende clubs. ASV speelt dan in een competitie tegen andere verenigingen in de regio of, al naar gelang de speelsterkte, daarbuiten.

Waarom schaken bij ASV?

Omdat:

  • plezier in het schaken voorop staat;
  • het er altijd gezellig is;
  • ASV een actieve schaakclub is;
  • ASV een apart gedeelte met bar heeft waar kan worden gevluggerd of geanalyseerd;
  • er daarnaast genoeg tijd overblijft om met elkaar een praatje te maken (sociaal contact).

Interne competitie

Om deel te nemen aan een ronde van de interne competitie dient u zich op donderdag uiterlijk om 19.45 uur in het clublokaal te melden bij de wedstrijdleider. Als u wel wilt spelen, maar u kunt er niet tijdig zijn, dan kunt u zich ook voor 19.45 uur aanmelden op 06-12965038. Dan zorgen wij ervoor dat u om 20.00 uur een tegenstander heeft. Daarnaast wordt er gedurende het seizoen een bekercompetitie gehouden, waarbij de verliezer afvalt en de winnaar voor een nieuwe ronde wordt ingedeeld. Ook worden vijf speelavonden benut voor de rapidcompetitie. Op die avonden kunnen 4 partijen met een versneld speeltempo (20 minuten per persoon) worden gespeeld, maar minder partijen mag ook. Tegen het einde van het seizoen, meestal in juni, wordt het interne snelschaakkampioenschap gehouden. Voorafgaand aan de senioren hebben de jeugdleden vanaf 18.15 uur tot 20.00 hun speelavond in dezelfde lokaliteit.

Externe competitie

ASV doet met 15 teams, bestaand uit acht of zes spelers, mee in de externe competities. Daarvan spelen 8 teams in de landelijke zaterdagcompetitie. ASV-1 komt uit in de 2e klasse; ASV-2 en ASV-3 spelen in de 3e klasse KNSB. ASV-4 en ASV-5 spelen in de vierde klasse en ASV-6 speelt in de 5e klasse. ASV-7 en ASV 8 spelen in de 6e klasse. De thuiswedstrijden worden gezamenlijk gespeeld in  Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 op Bedrijventerrein IJsseloord 1 in Arnhem. De overige 7 ASV-teams komen in de SOS-avondcompetitie van de regionale bonden uit. ASV-1 en ASV-2 spelen in de Hoofdklasse van de SOS-competitie. ASV-3 speelt 1e klasse. ASV-4 speelt 2e klasse en ASV-5, ASV-6 en ASV-7 spelen 3e klasse. Vanaf de 2e klasse en lager wordt met zestallen gespeeld. Verder bestaan alle teams uit acht spelers. Het is mogelijk om zowel in de zaterdagcompetitie als in de avondcompetitie te spelen. De thuiswedstrijden van die teams vinden plaats op onze clubavond. Gedurende het seizoen moet ook een aantal uitwedstrijden worden gespeeld. Deze wedstrijden worden dan gehouden op de clubavond van de ontvangende vereniging. Elk team heeft een teamleider die alles omtrent de wedstrijd regelt.

Toernooien

ASV organiseert jaarlijks vier verschillende toernooien. In maart organiseren we een rapidtoernooi, het Voorjaarstoernooi; zo’n twee maanden later een Vierkampentoernooi en in  september het OSKA, een weekendtoernooi. 

Verder staat het leden van ASV vrij deel te nemen aan de vele toernooien die bijna wekelijks overal in het land worden georganiseerd. Deze toernooien kunt u vinden op http://www.schaakkalender.nl

Voorjaarstoernooi

Jaarlijks organiseert ASV in maart een open rapidtoernooi. Een zevenrondig schaakevenement, waaraan door zo’n 80 schakers wordt deelgenomen.

Vierkampentoernooi

In mei organiseert ASV op een vrijdagavond en de aansluitende zaterdag een Vierkampentoernooi. Een veertigtal deelnemers wordt in groepen van vier spelers ingedeeld en er wordt gestreden om prijzen in natura. De deelnemers krijgen zaterdagmiddag een lunch aangeboden.

Weekendtoernooi

In september strijden maximaal 100 schakers uit binnen- en buitenland in twee groepen om de Open Arnhemse schaaktitel. Het toernooi telt zes ronden.

Contributie

De contributie bij ASV bedraagt als volgt:
  • Seniorleden € 96
  • Jeugd € 54
  • Dubbelleden senior € 60
  • Dubbelleden jeugd € 30
De contributie wordt jaarlijks automatisch geïncasseerd. Het bankrekeningnummer van ASV is NL35INGB0001192781 t.g.v. Arnhemsche Schaakvereeniging.
 
 

Schaaktrainingen

ASV organiseert op elk spelniveau trainingen voor haar leden. Dat gebeurt in drie groepen op zes of acht maandagen. Daarnaast worden schaaklessen gegeven aan beginnende clubschakers en huisschakers. Ook organiseert ASV cursussen voor mensen die willen leren schaken. Voor informatie over de trainingen kunt u terecht bij Ruud Wille per e-mail: ASVschaken@gmail.com
 

Clubblad

ASV geeft zes keer per seizoen het clubblad ASV-Nieuws uit met daarin veel achtergronden, partijen, verhalen etc. Kopij kan ingezonden worden naar asvclubblad@gmail.com. De deadlines voor de kopij staan in de jaarkalender en in de agenda op deze site. Daarnaast krijgen de leden wekelijks een mail met actuele informatie.

Scroll naar boven