Daglichtschaak december 2019

Marc Groenhuis verstevigt zijn koppositie

Met twee overwinningen en remise liep Marc Groenhuis verder uit. In de B-groep behielden Tjabbe Jansen en Robbert Lubbers de leiding.

Rob Cornips haakte een beetje af door verlies tegen Hub Kusters. Hans Donker, Eric Braun en Jacco Reiding zijn de volgers van de top. Hub Kusters, Ko Kooman en Jan Vermeer vormen de middenmoot.

Wegens Sinterklaas kreeg iedere speler een pen met de opdruk Daglichtschaak ASV/NIVON. Daarnaast kreeg de eerste verliezer in de eerste ronde een extra prijs. Dat was Jan Vermeer, maar ja, om alle verdenking af te schudden wees hij de prijs toe aan zijn opponent Jacco Reiding. In de tweede ronde was de eerste verliezer Robbert Lubbers, dus ook Robbert ging met de extra prijs naar huis.

In de B-groep bleven zoals bovenaan vermeld Tjabbe en Robbert aan de leiding. Maar er dreigt concurrentie. Hans Derendorp scoorde 2½ punt en liep pijlsnel op de koplopers in. Hans bond o.a. Horst Eder aan zijn zegekar en speelde remise tegen Jon Vos. Gerrit Jansen behaalde geen punten, maar dat vindt hij niet erg.

Het was weer een gezellige Sinterklaasschaakmiddag.

De volgende Daglichtschaak vindt plaats op dinsdag 7 januari in de Molenbeekstraat 26a in de Wasserij. Jan Vermeer, 06-307 42 034.

Scroll naar boven