SOS-competitie: ASV 7 verslaat ASV 6

Op 28 september speelde ASV 6 tegen ASV 7 in de tweede ronde van de SOS-competitie.

Op bord 1 speelde Gwénaël Paris (1441) met zwart tegen Kik Onrust (0) De opening is een geweigerd damegambiet met verwisseling van zetten. Met de lopers op f4 en f5 verdwijnt het aanvankelijk voordeel van Kik. Na afruil van stukken heeft ieder nog een toren en heeft Gwénaël een geordende pionnenstructuur tegenover een dubbele vrijpion van Kik. Kik speelt veel sneller en Gwénaël komt in tijdnood. Door de beter positie van de witte koning kan zwart geen voordeel halen uit een pion voorsprong. (½-½)

Op bord 2 speelde Christiaan Zevenbergen (1373) met wit tegen Rens Nuwenhoud (1249) Met een Caro Kann opening en een doorgeschoven pion op e5 had Rens weinig ruimte. Christiaan ruimde de zwarte pionnen in het centrum en zette Rens vast door paard en loper te pennen. Met het verlies van de zwarte dame tegen een witte toren was de partij beslist.  (1½-½)

Op bord 3 speelde John Bijlsma (1369) met zwart tegen René Schoenmakers (1089). John had zijn avond niet en verloor in de Siciliaanse opening een pion. Met een penning ging een loper verloren en daarna gaf hij ook zijn dame weg. (1½-1½)

Op bord 4 speelde Chris Zevenbergen (1209) met wit tegen Peter Kappert (1185) De opening ging goed voor Chris, maar in het middenspel verloor hij het initiatief. Peter kon een sterke aanval inzetten en pakte de overwinning (1½-2½)

Op bord 5 speelde Bert Maas (1132) met zwart tegen Samantha van Diggelen (1037) In het middenspel werd de partij beslist. Toen Bert zijn dame in een penning verloor was het helemaal gedaan. (1½-3½)

Op bord 6 speelde Roald Vos (1221) met wit tegen Mykhailo Mazur (0) Roald kwam al in de opening op een pion voorsprong. Tijdens het afruilen van de stukken won hij een tweede pion, beslissend voor de wedstrijd.  (2½-3½)

Verslag: Theo van Lotringen

Scroll naar boven