SOS-competitie: ASV 6 wint van Zutphen 2

Op 5 oktober speelde ASV 6 tegen Zutphen 2 in de tweede/derde ronde van de SOS-competitie.

Op bord 1 speelde Theo van Lotringen (1269) met zwart tegen Delano Zwarthoven (0) In de Siciliaanse opening speelde Delano 2. c3. Met het spelen van 2…Pc6 komt zwart meteen in het nadeel. De afruil in het centrum leidde tot penning van het paard en moeilijke ontwikkeling van zwarts koningsvleugel. (0-1)

Op bord 2 speelde Christiaan Zevenbergen (1367) met wit tegen Jarno Oudendijk (0). De gesloten Siciliaanse opening werd een voordeel voor wit, nadat Jarno het paard op c3 sloeg met zijn loper. Omdat het paard op g8 bleef staan won Christiaan met een pionvork op g7 de kwaliteit. Bij de promotie van deze pion werd de voorsprong een volle toren.  (1-1)

Op bord 3 speelde John Bijlsma (1362) met zwart tegen Martijn Kasza (1382). Na de Reti-opening ruilde John paard en loper tegen een toren en kreeg het initiatief. De damevleugel van Martijn was nog niet ontwikkeld en een penning kostte hem een loper. Met de  doorbraak op de koningstelling kon John de partij beslissen. (2-1)

Op bord 4 speelde Chris Zevenbergen (1209) met wit tegen Lútsen Wijngaard (1428). In het middenspel kwam Chris twee pionnen voor, verloor er weer een en kreeg er weer een terug. Lútsen brak door de verdediging van de koning van Chris en maakte jacht op de koning. Door zorgvuldig spel kon de koning ontsnappen en kon zwart de pionpromotie op de a-lijn niet meer stoppen. Toen was ook de tijd van Lútsen op.   (3-1)

Op bord 5 speelde Bert Maas (1132) met zwart tegen Harry de Rover (1373). Harry opende met Flank-Siciliaans. Wit offert een pion om daarna de dames te ruilen, zodat zwart niet meer kan rokeren. Dit werkte gunstig uit voor zwart. Met nog weinig tijd op de klok bood wit remise aan.  (3½-1½)

Op bord 6 speelde Roald Vos (1221) met wit tegen Thijmen van Hoof (0). Thijmen speelde de Philidor verdediging. Het spel ging gelijk op tot zet 35. Omdat de koning van Roald niet veilig stond kon Thijmen een toren veroveren.  Verslag: Theo van Lotringen(3½-2½)

Scroll naar boven