SOS-competitie: ASV 4 kampioen

Afgelopen donderdag 12 mei gingen ASV-4 en ASV-5 op weg naar Mook voor de laatste gemeenschappelijke ronde van de SOS avondcompetitie.
ASV-4 begon ontspannen: we staan op kop en zijn al gepromoveerd naar de eerste klasse,  dus even vooraf samen koffie drinken op het terras en dan aan het werk.
Tegenstander SMB-2  bood weinig weerstand.
Rob en Hedser waren in een uur al klaar, en na de mooie winst later van Ben kreeg Bob de eer om met een remise-aanbod de winst en het kampioenschap binnen te halen. Hans speelde in een naar zijn zeggen betere stand remise. Ferdin slaagde er helaas niet in om algemeen topscorer te worden, hij won wel maar ondanks een score van 7 uit 8 bleef de beste speler van Mook hem een halfje voor. Het sterke team van Mook speelde gelijk, doordat (tot grote woede van hun voorzitter) een speler doodleuk niet op kwam dagen, en werd toch nog op bordpunten tweede in de eindrangschikking. ASV-5 verloor dik, maar hoefde niet bang te zijn voor degradatie. Wilfred Jansz redde aan het eerste bord de eer.

ASV-4 is overtuigend kampioen geworden: twee punten voorsprong en een karrevracht aan bordpunten. Er is niemand die onder de 50% score kwam.
Mook had de zaak goed georganiseerd, en gaf, naast een ruime hoeveelheid bitterballen, diverse prijzen weg. Rob mocht als teamleider van het kampioensteam een wedstrijdklok in ontvangst nemen en voor ieder teamlid een OSBO notatieboekje.

Verslag: Rob van Belle
Foto’s: Hedser Dijkstra

Scroll naar boven