Voorjaarstoernooi: Mees van Osch en Siem van Dael aan kop

Het is pauze in Arnhem. De eerste drie ronden van het Voorjaarstoernooi zitten er voor de 72 deelnemers op. In de A-groep gaat niet favoriet Willy Hendriks aan de leiding, maar het duo Mees van Osch en Siem van Dael. Tegen Jaap Vogel en Jan Pijkeren bleef de Eefdese schaakmeester nog zonder kleerscheuren, maar tegen Siem van Dael ging het mis. “Eigenlijk zouden 50-plussers meer bedenktijd moeten krijgen en die jongeren zouden die tijd dan minder moeten hebben”, lachte Hendriks na zijn verlies. Siem van Dael was in de openingsronden een plaag voor de ASV-ers. Ornett Stork en Peter Boek werden achtereenvolgens verslagen. Mees van Osch klopte ook al twee ASV-ers. Wouter van Rijn en Tom Bus konden het niet tegen de speler van Voorschoten bolwerken. Ook een spannend duel tegen Midas Ratsma met dame tegen twee torens besliste Mees in zijn voordeel. Peter Boel en Ornett Stork zijn met twee punten de beste ASV-ers.

In groep B spelen de ASV-ers een prominentere rol. Gerben Hendriks is na drie ronden nog zonder puntverlies. De ASV-er klopte eerst de Pool Dawid Smolinski. Vervolgens moesten ook clubgenoot Jacques Boonstra en Jos Landsheer buigen. Bart de Kort en Paul Schoenmakers zijn twee van de vier achtervolgers met 2,5 punt. De derde rivaal voor de titel is oud-winnaar Carlos Preuter, die in de ASV-toernooien altijd goed presteert. Edenaar Hans Thuijls is de vierde man in de achtervolgende groep.

In groep C voert de jeugd de boventoon. Wouter Terlouw en Katja Tangarife, dochter van ons oud-lid Gonzalo, gaan ongeslagen aan kop en zij zullen in de vierde ronde strijden om de alleenheerschappij. Vier routiniers en een jeugdspeler vormen de achtervolgende groep. Namens ASV zijn dat Horst Eder, Pascal van den Born en Maksim Zhezheria. Oud-winnaar Henk Hamer uit Doetinchem en voormalig Elster Torenaar Henry Schrader completeren het vijftal.

Scroll naar boven