Mooie start van het Daglichtschaak

Met een opkomst 14 schakers beleefde het Daglichtschaak een goede start. In groep A namen drie schakers te spelen de leiding, te weten Hub Kusters, Marc Groenhuis en Eric Braun. Math Scheffer nam de leiding in groep B.

Het Daglichtschaak kon vier nieuwkomers verwelkomen. Jo Engels, Math Scheffer, Pieter van Loosbroek en Ali Boerboom. Jammer genoeg haakte de laatste na  één ronde af. Zij gaat de beginnerscursus van ASV volgen. In de partij van Hub Kusters-Math Scheffers converseerde de heren wat met elkaar. Daaruit bleek dat zij uit hetzelfde geboortedorp kwamen, namelijk Schinnen uit Zuid-Limburg. Dat schept een band. Jacco Reiding en Jo Engels deden het goed. Met twee punten hielden zij de aansluiting met de top. Hans Donker en Jan Vermeer deelden de punten. Ko Kooman, Hans Derendorp en Jon Vos behaalden één punt.

In de B-groep nam Math Scheffer de leiding door winst op Ali en op Jon Vos. Helaas voor Math gaf hij in de partij tegen Hub een stuk weg en verloor de partij. Pieter van Loosbroek ervoer dat alle begin moeilijk is, hij moest het zonder punten doen.

De volgende Daglichtschaak vindt plaats op dinsdag 2 november in de Molenbeekstraat 26a in de Wasserij. Jan Vermeer, tel. 06-307 42 034.

Scroll naar boven