SOS-competitie: ASV 3 boekt zege in tweede speelhelft

Gisterenavond was de aftrap in 1B met meteen een pittige tegenstander. Met een nonplaying captain en 5 Duitsers zag het er om een uur of half tien rooskleurig uit voor Zevenaar. Materieel voordeel op vele borden en een paar “zo goed als gewonnen” stellingen. In de tweede speelhelft viel het toch nog onze kant op.

Robert zorgde voor het eerste punt. Hij was betrekkelijk eenvoudig een stuk voorgekomen en dat speelde hij degelijk uit (1-0). Theo gooide er met b5 meteen een pion tegenaan die hij vervolgens nooit meer terugzag (1-1). Theo zal er zonder enige twijfel anders over denken. De partij van de dag kwam op naam van Paul. In een afruilvariant van het Frans draaide het om de e-lijn en de opmars van een pion zorgde voor voldoende overwicht om de winst binnen te slepen (2-1). Jan Willem had moeten verliezen. Hij keek tegen een grafstelling aan maar de tegenstander vergat de trekker over te halen. Dan komen er toch weer kansen en in tijdnood werd het remise door herhaling van zetten (2½-1½).

Jan Groen had een lastige opening, won een stuk ten koste van een handvol pionnen en ruilde toen de torens. Het eindspel van loper tegen 3 pionnen was net niet te winnen (3-2). Invaller Jan van de Linde speelde tegen Guust Homs en na aanvankelijk behoedzaam manoeuvreren werd ook dit een tijdnoodduel. Guust had het beste van het spel maar hij trapte in de laatste truc van Jan (4-2).

Marco speelde gesloten Siciliaans maar zijn e5 kwam te vroeg en dat koste een pion. Vervolgens ging de partij op en neer met winstkansen voor beide spelers. De uiteindelijke zwaarbevochten remise was niet meer dan logisch (41/2-21/2). Johan (abusievelijk Theo genoemd op een wedstrijdformulier) ging ook door tot het gaatje, het tijdnoodduel was een boeiend schouwspel. De uitkomst was toch weer remise
(5-3).

Een belangrijke zege op een sterke tegenstander. De volgende afspraak is op vrijdag 5 november uit tegen Elster Toren 1.

Verslag: Jan Willem van Willigen

Scroll naar boven