KNSB-competitie: ASV 3 zwak, ziek en misselijk

Na de smadelijke nederlaag tegen de gedoodverfde kampioen mocht ASV 3 afgelopen zaterdag het blazoen oppoetsen tegen de nummer laatst van de ranglijst. Het Kasteel uit Wijchen.

De inleiding naar deze match was ronduit ontmoedigend. Op de ASV 3 groepsapp regende het berichten met als titel: IK BEN ZIEK…….

Murat begon met aan te geven dat ie totaal aan het instorten was, Remco had thuis de hele week emmers snot gegenereerd, Richard hoestte zoveel dat de buren een officiële klacht bij de overheid hebben ingediend en Jan … tja Jan is hoe dan ook zwak ziek en misselijk.

Theo en Toon lijken lijfelijk altijd OKEE te zijn maar of dat correspondeert met hun geestelijke gezondheid…?

Uiteindelijk reizen we af met 6 auto’s om zoveel mogelijk besmettingsgevaar af te wenden. (DuurZaamHeid staat bij ASV 3 uiteraard hoog in het vaandel) en Murat en Koen bleven achter in hun homestet met als gevolg dat Martin W + Fred R zichzelf als invaller mochten  bewijzen.

De match????

Korte samenvatting.

Remco zag zoveel bacillen voor zijn ogen dansen dat hij het idee had door een douchegordijn te kijken. Ergo: hij zag helemaal niks van wat er op het schaakbord afspeelde en deed zijn zetten blind in het rond tastend. Hopeloze zaak. Jan was enkel druk met de jeuk in zijn neus waar waterige druppels rijkelijk uit vloeiden. Heeft hij ook maar 1 moment op het schaakbord gekeken? Ik denk van niet.

Sander deed een poging zo snel mogelijk naar te kunnen en blies binnen no-time de stelling op. In zijn nadeel uiteraard. Gelukkig was zijn oppo zo vriendelijk de stelling niet op de juiste waarde te schatten en ging Sander niet totaal ten onder.

Fred had het zo koud dattie met zes lagen kleding aan zijn lijf de wedstrijd inging. Deze voorbereiding mocht weinig baten. De kou sloeg zo hard toe wat maakte dat Fred met bevroren handjes de stukken verschoof. Met dat soort handjes speel je de stukken uiteraard naar de verkeerde velden. Kansloze missie dus.

Martin was gezond aan de wedstrijd begonnen maar gaandeweg zag je hem verbleken. Een virus? bacteriële hersenvliesontsteking of iets anders? Martin Stortte in en liet het punt aan de ander.

Theo zijn partij laat ik onbesproken maar bij de analyse achteraf zag ik dat beide spelers dubbel zagen. Het juiste plan telkens negerend en het foute plan omarmen. Gelukkig nog een halfje voor de onzen.

Richard ging als een gek tekeer wat zowaar stellingsvoordeel opleverde. Gaandeweg de partij sloop er een soort migraineachtige monkypoks in zijn lijf. Het voordeel verdween als sneeuw voor de zon en eeuwig schaak beëindigde de partij. Daarna heeft Richard de gehele avond geen zinnig woord meer kunnen uitbrengen.

Toon is het voorbeeld van een blakende gezondheid en hij ging dan ook voortvarend tekeer. De zetten schudde hij uit zijn mouw en na een zet tien stand het plots -3,7. Huh? Wat? Hoe dan?

Goed kwam het niet meer en ik denk dat Toon erg meevoelde met de rest van het team en daarom een zwakmiezerig partijtje produceerde. Dank je Toon! We voelen ons hiermee erg gesteund.

Besloten is om met elkaar een tiendaagse wellness trip te gaan maken. Alle slijmvliezen en poriën moeten gereinigd worden!!

Alleen met deze maatregel zal ASV 3 die onverslaanbare machine worden welke elke tegenstander zo vreest.

Ik kies voor Davos!

Andere ideeën?

Verslag: Richard van der Wel

Scroll naar boven