SOS-competitie: ASV 7 buigt voor Ons Genoegen 1

In de derde ronde van de SOS competitie speelde ASV 7 tegen Ons Genoegen 1.

Op bord 1 speelde Pascal van den Born (1353) met zwart tegen Thijs Noppen (1827). Na een Siciliaanse opening verloor zwart twee pionnen en later nog de kwaliteit.  (0-1)

Op bord 2 speelde Theo van Lotringen (1270) met wit tegen Hans Marcus (1453). Theo kon zich niet concentreren, verloor al snel een loper en werd later op de damevleugel door loper en paard mat gezet. (0-2)

Op bord 3 speelde André de Groot (1409) met zwart tegen Johan te Linde (1527). Johan speelde terughoudend. Na rokade rukte André op met zijn pionnen op de damevleugel. In het eindspel kwam het vast te staan met nog wel bewegingsvrijheid voor de zwarte paarden. Met iets betere stand accepteerde André het remisebod. (½-2½)

Op bord 4 speelde Bader Hamadeh (0) met wit tegen Harro Rijkhoek (1380). Ondanks het verlies van een pion had Bader het betere spel totdat hij de dames afruilde. Met verlies in het vooruitzicht gaf hij op. (½-3½)

Op bord 5 speelde Bert Maas (1130) met zwart tegen Bernt Brandt (1360). Bernt had een licht voordeel in de opening. Hij wist te ontsnappen aan een mataanval van Bert en won uiteindelijk. (½-4½)

Op bord 6 speelde Samantha van Diggelen (1082) met wit tegen Walter van de Nieuwenhuizen (1291). Door een fout in de volgorde van de zetten verloor Samantha in de opening de kwaliteit. In het vervolg kreeg zij door goede samenwerking tussen de witte paarden de kwaliteit terug. In het eindspel lukte het niet om te promoveren en zwart wist het pat zetten van de witte koning te voorkomen. (½-5½)

Verslag: Theo van Lotringen

Scroll naar boven