GEEN SCHAKEN ivm Coronavirus

Zojuist zijn door de overheid aanvullende maatregelen afgekondigd vanwege het Coronavirus dat onder meer ons land in zijn greep houdt. In die maatregelen wordt met name ook opgeroepen om contacten met kwetsbare groep te mijden. Er wordt nog een aantal van 100+ aan gekoppeld bij activiteiten.

Het bestuur van ASV heeft besloten geen rekening te houden met die grens van 100+ en vooral te focussen op het welzijn van onze leden. We hebben daarom voor de korte termijn de volgende maatregelen genomen:
Vanavond geen clubavond
Vanavond geen schaakcursus voor beginners
Vanavond geen jeugdschaaklessen
De externe wedstrijden voor vandaag en morgen zeggen we af

Met deze maatregelen lopen we vooruit op mogelijke en ons inziens gewenste maatregelen van KNSB, OSBO en competitieleiding SOS-competitie. Dat  betekent op dit moment theoretisch ook dat de teams van ASV aangemerkt kunnen worden als niet opgekomen met de daarbijhorende sancties. Wij achten echter gezondheid een groter goed dan de plaats op de ranglijst en we vertrouwen erop, dat de competitieleiding dezelfde mening toegedaan is.

Uiterlijk dit weekend komen we met nadere berichtgeving over onze activiteiten in de komende weken. Dat betreft de volgende activiteiten:
Clubavonden
Teamwedstrijden
Training
Schaakcursus
Jeugdschaak
Voorjaarstoernooi
Open Arnhems Jeugdkampioenschap
Bedrijfsschaak
Daglichtschaak

Bovenstaande (eerste) besluit in deze coronacrisis is een maatregel die ver gaat. We realiseren ons, dat dit besluit ook niet door alle leden gedragen zal worden. Ook wij weten echter pas achteraf (en misschien zelfs dan niet) of we hiermee juist handelen. Wees in ieder geval overtuigd dat we dit met de beste bedoelingen doen in ons aller belang.

Wordt vervolgd

 

Erik Wille
Voorzitter ASV

Scroll naar boven