Daglichtschaak oktober 2019

Jacco Reiding in bloedvorm

Jacco Reiding kende een bliksemstart. Met de maximale winst van drie partijen nam hij resoluut de leiding. De opkomst was uitstekend met 14 schakers.

Maar liefst vier nieuwe gezichten kwamen op het gezellige Daglichtschaak af, te weten Marc Groenhuis, Albert Jansen, Jan Rotmans en Jolande van de Veer. Bovendien was er de hernieuwde kennismaking met Jon Vos.

In groep A nestelde Jacco Reiding zich verdiend aan kop van de ranglijst. Hij versloeg o.a. Marc Groenhuis (1981). Albert Janssen (2053) deed alleen twee rondes mee en won ze alle twee en verwierf daarmee de 2e plaats. Marc Groenhuis kwam op de 3e plaats. Hij vocht een prachtig duel uit met Jan Vermeer, die hij won. Rob Cornips, de kampioen van vorig jaar moest twee remises toestaan. Jon Vos, beet goed van zich af en ook hij veroverde twee punten. Eric Braun behaalde een remise tegen Cornips en Horst Eder behaalde een gelukkige zege op Hans Donker. Hans kon mat geven met de dame, maar pakte per ongeluk zijn paard en moest toen daarmee zetten.

In groep B pakte Tjabbe Jansen de leiding door o.a. winst op Hans Donker en remise tegen Cornips, zeer sterk! Jan Rotmans deed goed werk met zijn winst op Ko Kooman. Jolande van de Veer moet nog leren schaken. Haar tegenstanders waren haar ter wille om schaakles te geven. Ze woont in Nijmegen, anders was les op donderdag een optie,

Scroll naar boven