Daglichtschaak maart 2020

Stuivertje wisselen aan de top

Rob Cornips en Marc Groenhuis doen elke ronde aan stuivertje wisselen. Deze maand was Marc weer aan de beurt. In groep B bleef Tjabbe Jansen zonder te spelen aan de leiding.

In ronde 16 speelde Jan Vermeer een sterke partij tegen Rob Cornips. Rob ging kansloos ten onder. Blijkbaar was Rob aangeslagen, want hij verloor daarna ook al van Hub Kusters. Hub won een stuk door onhandig manoeuvreren van Rob. Marc Groenhuis won in 5 zetten van Jan Vermeer. Die had niet in de gaten dat zijn dame instond. Jacco Reiding volgde de subtop goed. Alleen de partij tegen Marc Groenhuis verloor hij. Horst Eder snoepte een half puntje van Jan Vermeer, die verzuimde om Horst in twee zetten mat te zetten. Albert Marks scoorde er weer lustig op los. Jammer dat hij het begin van het seizoen heeft gemist. Anders had hij een hoofdrol kunnen vervullen. Tegen Robbert Lubbers moest hij toch alles uit kast halen om de partij te winnen. Dat lukte. Eric Braun kreeg deze middag sterke tegenstanders en moest het doen met een remise tegen Albert Marks. Kazem Mollahosseini scoorde drie punten tegen Robbert Lubbers, Gerrit Jansen en Andre Meijer.

In de B-groep voegde Hans Derendorp een punt aan zijn totaal toe en Robbert Lubberts een halfje. Andre Meijer deed het heel goed met een score van twee punten.

De volgende Daglichtschaak en alweer de laatste ronde van dit seizoen vindt plaats op dinsdag 7 april in de Molenbeekstraat 26a in de Wasserij. Jan Vermeer, 06-307 42 034.

Scroll naar boven