Daglichtschaak januari 2020

Marc Groenhuis niet te houden

Wederom ging Marc Groenhuis als een speer. In de B-groep behield Tjabbe Jansen zonder te spelen.

Gelukkig scoorde ook Rob Cornips er lustig op los en achtervolgde Marc op één punt. Doordat Jan Vermeer Hub Kusters een halfje afsnoepte raakte Hub wat verder achterop. Jacco Reiding bleef met een score van twee punten in de subtop. Ko Kooman bleef in de middenmoot, mede door een overwinning op Jan Vermeer. Hij stond verloren, maar vocht zich op karakter terug. Horst Eder kreeg sterke tegenstanders en scoorde één punt, genoeg om toch op de ranglijst wat te stijgen. Albert Marks scoorde 2 ½ punt. Tegen Fritz offerde hij te veel, zodat dat remise werd. Kazem Mollahosseini kreeg de drie sterkste schakers tegenover zich en moest drie maal buigen.

In de B-groep bleef Tjabbe Jansen zonder te spelen aan de leiding. Robbert Lubbers bleef 2e, ondanks dat hij zijn drie partijen verloor. Zo goed het de vorige middag met Hans Derendorp ging, deze slecht ging het deze middag. Hans ging puntloos naar huis. Jan Rotmans schaakte ook 2 ½ punt bij elkaar. Tegen Fritz speelde hij een spannende partij, waarbij hij een stuk offerde tegen drie pionnen. Het werd remise. Vermeld moet worden dat Gerrit Jansen Fritz mat zette.

De volgende Daglichtschaak vindt plaats op dinsdag 4 februari in de Molenbeekstraat 26a in de Wasserij. Jan Vermeer, 06-307 42 034.

Scroll naar boven