Daglichtschaak februari 2020

Wisseling van de wacht

Rob Cornips heeft de koppositie heroverd op Marc Groenhuis. Albert Marks was de scherprechter. In de B-groep breide Tjabbe Jansen zijn voorsprong uit.

Marc Groenhuis ging zetherhaling tegen Albert Marks uit de weg, maar had na één zet later daar spijt van. Hierdoor zorgde Albert dat de spanning in de top geheel terug is. Rob Cornips maakte van dit verlies gebruik door al zijn drie partijen te winnen. De laatste partij was een novum. Fritz 8 hebben wij geroyeerd. In plaats daarvan mocht Rob tegen Lichess aantreden. Dus op internet schaken tegen een echte schaker. Rob won die dus ook. Door maximaal te scoren sloot Hub Kusters netjes bij de top aan. Vooral de winst op Eric Braun in een enerverende partij was daar debet aan. Jacco Reiding scoorde twee punten. Zijn verliespunt kwam ook al van Albert Marks. Jan Vermeer scoorde ook drie punten. Tegen Kazem Mollahosseini had hij geluk. In gewonnen positie gaf hij pardoes een toren weg, maar verder in de partij deed Kazem hetzelfde. Ko Kooman deed Jan Vermeer na en won op identieke wijze van Kazem. Horst Eder was de laatste die tegen Fritz 8 speelde. Fritz toonde nukken, vandaar zijn royement met onmiddellijke ingang. Horst deed het met 1½ punt redelijk.

In de B-groep bleef Tjabbe Jansen voegde 1½ punt toe. Vooral zijn remise tegen Marc Groenhuis was opmerkelijk. Hans Derendorp veroverde de 2e plaats met zijn score van twee punten. Robbert Lubbers en Jan Rotmans kwamen deze middag niet tot scoren. Vooral Jan had zware tegenstanders. Andre Meijer kwam voor het eerst dit seizoen en scoorde ook al niet.

De volgende Daglichtschaak vindt plaats op dinsdag 3 maart in de Molenbeekstraat 26a in de Wasserij. Jan Vermeer, 06-307 42 034.

Scroll naar boven