Daglichtschaak april 2019

Rob Cornips eenzaam kampioen Daglichtschaak

Met twee straatlengten voorsprong is Rob Cornips kampioen van het Daglichtschaak geworden. Gefeliciteerd Rob! Eric Braun speelde de laatste partij tegen Rob en hij was vol lof over zijn spel.

Kazem Mollahosseini is kampioen in de B-groep geworden. Deze middag wist hij winst op Albert Marks te bewerkstelligen als slagroom op de taart.

In de A-groep is Jan Vermeer 2e geworden. Het is goed dat dit de laatste middag was, want hij kwam hijgend en puffend met twee remises over de meet. Jacco Reiding is 3e geworden. Hij sprintte met 3 uit 3 naar de 3e plaats. Horst Eder verloor alleen tegen de kampioen en eindigde net naast het podium. Ook Ko Kooman behaalde deze middag met twee uit twee de 5e plaats. Hub Kusters let deze middag verstek gaan. Mijnheer ging uit eten. Hans Donker eindigde in de middenmoot, voor zijn doen een matig seizoen. Henk Schunk schaakt normaliter veel te snel, maar tegen Jan Vermeer ging hij er eens goed voor zitten en ging in de denktank en met resultaat dat Jan zijn koning moest omleggen. Eric Braun en Albert Marks behaalden deze middag twee punten en eindigden in de staart.

Tjabbe Jansen werd 2e in de B-groep. Hij behaalde een reguliere remise tegen Jan Vermeer. Dat deed ook André Meijer tegen Jan.

Het Daglichtschaak werd dit seizoen redelijk bezocht door 12 á 14 man. Met deze schakers gaan wij met vertrouwen het nieuwe seizoen in. Via de plaatselijk bladen zullen wij verder het Daglichtschaak promoten.

De leiding van NIVON waardeert ook het Daglichtschaak, want Jan Vermeer kreeg een fles wijn aangeboden.

TOT HET VOLGENDE SEIZOEN, DAT BEGINT OP 1 OKTOBER IN DE De Wasserij, Molenbeekstraat 26a.

Scroll naar boven