Voorjaarstoernooi: heldenrol voor Wouter Abrahamse

Afgelopen zaterdag waren 75 spelers actief in het Voorjaarstoernooi van ASV. Onder hen vele ASV-ers. Wouter Abrahamse speelde in de A-groep een hoofdrol. De ASV-er was een van de laagst gerate spelers in de hoofdgroep. Wouter opende echter met een zege op de Duitser Talik Roiburd. Vervolgens bond hij de latere toernooiwinnaar Philipp Limbourg aan de zegekar. Hierna volgde ook nog een winst op de sterke Utrechter John Cornelisse. De pauze brak de cadans van Wouter. Er volgde in de middag een serie van vier nederlagen tegen de sterkste spelers uit het toernooi. Wat restte was een middenmootplaats met een gouden randje. De titel ging uiteindelijk verrassende naar de leider van de afvaardiging van SV Mülheim-Nord, Philipp Limbourg, die na zijn nederlaag tegen Wouter alle partijen won. Vooral de serie zeges tegen Anton van Rijn, John Cornelisse en Tjark Vos was imponerend. Peter Boel werd na een slotserie van 3 uit 3 de beste ASV-er met 4,5 punt.

In groep B was het een eenzijdige strijd. Alain van der Velden en Jimmy Geboers staken er met kop en schouders bovenuit. Het onderlinge duel werd gewonnen door oud-ASV-er Alain en toen kon hij nog een halfje verspelen om de titel veilig te stellen. Marco Dorrestijn was met 5 punten de beste ASV-er.

In groep C werd het een tweestrijd tussen Eric de Winter en Niels Schaap. Na een start van 5 uit 5 verloor Eric het onderlinge duel van Niels, waardoor er een spannende slotronde kwam. Daarin won Eric van Ton van der Linden en bleef Niels steken op een puntendeling met André van Kuijk.

Scroll naar boven