KNSB-competitie: Subliem ASV 3 vergeet zichzelf te belonen in heroïsche strijd

De zomerstop is voor veel schakers een gelegenheid om zich onder te dompelen in buitenissige bacchanalen om vervolgens veel te zwaar en nog natrillend van alle overschot aan vetten en koolhydraten achter het bord te verschijnen. De schaakmoeheid vaak al zichtbaar na een zet of vier.

Dit gold zeker niet voor de helden van ASV 3. Er werd deze zomer op het scherpst van de snede getraind. Er vonden hoogtestages plaats in Italië. Als monniken hebben de mannen zich volgens strenge leefregels voorbereid op het nieuwe seizoen. En, het bestuur is erin geslaagd om de magistrale generatie praktisch intact te houden.

Reikhalzend werd dan ook uitgekeken naar de eerste wedstrijd van het seizoen waar de Arnhemse kuip plaats biedt aan zo’n 10.000 toevallige voorbijgangers. En deze was tot de nok gevuld.

De mannen waren tot het bot gemotiveerd. Als gladiatoren ongeduldig wachtend tot de poorten van de arena zich zouden openen. De overwinning was al reeds voor aanvang te lezen in de hongerige ogen. Het arme BSV Bennekom zou de eerste scalp worden die aan de degen geregen wordt. De arme drommels. Angst was te lezen in de ogen. De nederlaag was al op voorhand een feit. Halverwege de wedstrijd was gelatenheid te horen: het had wel 7-1 kunnen worden. Helaas werd het 3-5.

Verslag: Johan Wolbers

Scroll naar boven