SOS-competitie: Bryan Hieltjes redt als invaller de eer van ASV 6

In de eerste ronde van de SOS competitie speelde ASV 6 op 11 september uit tegen Voorst 2.

Op bord 1 speelde Gwénaël Paris (1441) met wit tegen Willem Geurink (1565). Willem speelde een Konings-Indische opening. Alhoewel het spel gelijk op ging koste het Gwénaël meer tijd. De eenzame witte pion op e5 ging verloren en Gwénaël kwam in tijdnood. Het voordeel van de kwaliteit ging in het eindspel verloren, omdat de toren ingezet moest worden om promotie te voorkomen. (1-0)
Op bord 2 speelde Christiaan Zevenbergen (1373) met zwart tegen Henri Jansen (1679). Christiaan was overgestapt in de verkeerde trein en startte 20 minuten later. Vanwege de saaie opening 1.d4 d5 2.e3 Pc6 3.c3 Lf5 werd Christiaan uitgedaagd. Hij verzuimde om de loper op c2 te ruilen, waardoor Henri met e4 in het voordeel kwam. Daarna voerde Henri de druk op en gooide Christiaan na 29 zetten de handdoek in de ring. (2-0)
Op bord 3 speelde John Bijlsma (1369) met wit tegen Harry Schurink (1546). John opende met een koningsgambiet, dat niet werd aangenomen, en rokeerde lang. Harry was te laat om te kunnen rokeren, doorzag de opgezette matval en kwam een tweede pion voor. Tegen twee vrijpionnen in het centrum was het voor John afgelopen. (3-0)
Op bord 4 speelde Theo van Lotringen (1278) met zwart tegen Paul Westhoff (1458). Tegen de opening met e2-e4 speelde Theo een Siciliaanse verdediging. Met het slaan van de a-pion verkreeg Paul een vrijpion en verloor zijn loper. Omdat de witte koning dichterbij stond moest Theo zijn paard offeren om promotie te voorkomen. Het witte paard kwam sterker uit de strijd dan de zwarte loper. (4-0)
Op bord 5 speelde Bryan Hieltjes (1277) met wit tegen F. Konijnenberg (). Bryan speelde een solide opening. Bij een matdreiging won hij twee pionnen, die in het eindspel beslissend waren. (4-1)
Op bord 6 speelde Roald Vos (1221) met zwart tegen Dick Hoekman (1358). Tot zet 20 ging het gelijk op met twee open lijnen. Dick bezette de c-lijn en Roald de b-lijn, waarbij hij zijn toren op a8 vastzette. Op zet 29 ruilde wit z’n paard tegen twee pionnen om de koningstelling open te breken. Omdat Roald daarna een dubbele aanval over het hoofd zag verloor hij zijn paard. Dick speelde het goed uit, zodat 20 zetten later Roald opgaf. (5-1)

We vonden het leuk om in de eerste ronde tegen deze tegenstander te spelen.

Verslag: Theo van Lotringen

Scroll naar boven