SOS-competitie: Pascal redt de eer van ASV 7

In de tweede ronde van de SOS competitie speelde ASV 7 op 7 november uit tegen De Toren 2.

Op bord 1 speelde Pascal van den Born (1358) met wit tegen Ferdi Berendsen (1843). Ferdi speelde een Russische verdediging. Na afruil van de pion op d4 en loper tegen paard op c3 kreeg wit een geïsoleerde dubbelpion. Intussen waren de stukken van wit beter ontwikkeld, resulterend in een aftrekaanval. Wellicht was zwart afgeleid vanwege de haperende verlichting en zag hij een matdreiging over het hoofd. (0-1)
Op bord 2 speelde Theo van Lotringen (1270) met zwart tegen Thomas van Diggelen (1836). In een Siciliaanse opening offerde wit een pion. Na afruil in het centrum kreeg wit de macht over de open d- en c-lijnen. Na een aftrekaanval op de zwarte dame kon wit een paardvork toepassen en ging een zwarte toren verloren.(1-1)
Op bord 3 speelde André de Groot (1409) met wit tegen Tim Schlechter (0). André offerde in de opening een paard tegen de g- en h-pionnen. Hij kon de aanval niet doorzetten en door een paardvork verloor hij de kwaliteit. Na afruilen was zwart te sterk. (2-1)
Op bord 4 speelde Bader Hamadeh (0) met zwart tegen Tom Kwakkenbos (0). Door fouten in de opening was Bader na 13 zetten zijn dame kwijt. Hij wist de partij te rekken tot 35 zetten. (3-1)
Op bord 5 speelde Bert Maas (1149) met wit tegen Gert Visser (1527). Bert speelde een scherpe partij tegen een sterke tegenstander. Na het verzwakken van de koningsstellingen werd mat bij Bert onafwendbaar. (4-1)
Op bord 6 speelde Samantha van Diggelen (1113) met zwart tegen Peter Hamers (1349). Samantha zat zaterdag in ASV 7 (KNSB) in het team met Peter, maar vandaag was hij haar tegenstander. Vooral zetten 7, 9 en 10 van zwart waren zwak, zodat er geen beginnen aan meer was.  (5-1)

Scroll naar boven