SOS-competitie: ASV 6 wint broederstrijd

Op 3 maart was het dan zover en speelde ASV 7 (thuis) de “derby” tegen ASV 6, voor wie het een “uitwedstrijd” was. De teamleider van ASV 7 had dan ook keurig voor gele consumptiepenningen voor ASV 6 gezorgd. Het was een wedstrijd in het kader van de SOS-competitie in de 3e klasse D. U kunt zich voorstellen hoeveel goedmoedige speldenprikjes er voorafgaande aan de strijd waren uitgedeeld. Veel deelnemers ontmoeten elkaar namelijk ook in de Interne Competitie. Aan beide kanten waren door corona en vakantie nogal wat invallers nodig, maar het bleef heel vertrouwd voelen. Leuk te zien hoe snel nieuwe clubleden voluit kunnen meedoen. Veel deelnemers zijn namelijk nog geen jaar lid van ASV.

Natuurlijk was ASV 6 het aan zijn stand verplicht te winnen, maar anders dan de uitslag doet vermoeden (1,5 – 4,5), was het geen walk over, maar is er van begin tot eind een ware slag geleverd. Om 21.55 ging het licht uit aan het eerste bord: Alje Bolt – Ryan den Bekker: 0 – 1 voor ASV 6. Een strijd met wisselende kansen.

Om 22.00 uur volgde het zesde bord: Samantha van Diggelen – Rens van Nuwenhout: 0 – 2 voor ASV 6. Hoe snel kan je – nadat je nog maar net hebt leren schaken – toch voluit een serieuze partij spelen! Om 22.25 uur was de strijd gestreden tussen Hasan Yigit (wit) en Hendrik van Buren (zwart) op het derde bord. Met alle respect voor de eminence grise, de aanstormend jeugd laat zich er niet door van de wijs brengen. In al slechtere stelling offerde Hendrik een loper met daaraan gekoppeld een patgrap. Hasan had het echter allemaal gezien en won gedecideerd: 1 – 2.

Om 22.40 uur volgde Bert Maas – Kees van Keulen: 1 – 3. Wat heeft Bert langdurig het geduld van Kees op de proef gesteld! Er werd nog op 2 borden gevochten, tot tegen 24.00 uur toe. Eerst boog Theo van Lotringen op het vierde bord voor Gwénaël Paris: 1 – 4. Langdurig heeft Cesar Eisma op het derde bord met zwart tegen Pascal van den Born nog geprobeerd nog een vol punt voor ASV 6 binnen te slepen, maar Pascal wist heel knap de partij nog in de veilige remisehaven te slepen: 1,5 – 4,5. 

Nu zijn ASV 6 en ASV 7 niet de toppers in de 3e klasse D, maar ASV 6 nadert nu dan toch (van onderaf) de middenmoot. Dat geeft moed voor de komende strijd tegen twee sterkere tegenstanders. En ASV 7 heeft ook nog een kans om toch nog wat matchpunten binnen te slepen. Maar de echte winst was er natuurlijk voor het schaken in het algemeen bij ASV.

Verslag: Kees van Keulen

Scroll naar boven