SOS-competitie: ASV 3 aan kop

Na de zege op Doetinchem 1 staan we zowaar eenzaam aan kop en lopen we “promotiegevaar”. Elster Toren heeft 1 verliespunt minder en moet nog het nodige inhalen. Voorlopig doen we het boven verwachting. Met de nodige personele problemen gingen beide teams elkaar te lijf.

Geheel tegen zijn gewoonte in speelde JW snel remise en was om half tien klaar. In een dichtgeschoven stelling met lichte stukken zat weinig muziek. Niet veel later deelde ook Theo het punt, hier was weinig opzienbarends aan de hand. Het eerste volle punt kwam van Jan, in een scherpe Siciliaan met tegengestelde rokades had hij duidelijk de overhand en een fraaie “blitz” overwinning was zijn deel. De volgende zege kwam van invaller Ferdin. Zijn tegenstander speelde vrijwel alles a tempo met als gevolg stevige tijdnood voor Ferdin. Hij was een pion voor gekomen en bleef wel goede zetten doen. In een toreneindspel was hij veel handiger en verzilverde hij het punt.

Invaller Jan (vdL) had wel een overwicht maar zijn partij eindigde in een eindspel met ongelijke lopers. Remise derhalve. Ruud won een pion in de opening ten koste van een vervelende koningsaanval. Om onder de druk uit te komen offerde hij een kwaliteit die hij niet meer terug zag. Zijn tegenstander bleef goed spelen en won uiteindelijk. Rik had ook een zware avond, steeds onder druk en een lastige vooruitgeschoven pion bleek er te veel aan. Tegenstander Niels van der Mark maakte het fraai af.

Met een 31/2-31/2 tussenstand zijn dan alle ogen gericht op vaste invaller Gerben. Zijn tegenstander had uit nood een stuk geofferd voor 2 pionnen in het centrum en in eerste instantie zag het er ook wel gevaarlijk uit. Ook de factor tijd was in het nadeel van Gerben. Zijn stukken werkten evenwel goed samen en hoe meer hij afruilde des te beter kwam hij te staan. In tijdnood maakte hij het vervolgens keurig af. Nog twee wedstrijden te gaan. De volgende is alweer over twee weken op vrijdag 18 maart in Wijchen tegen Het Kasteel 1.

Verslag: Jan Willem van Willigen

Scroll naar boven