SOS-competitie: ASV 3 degradeert op half bordpunt

In de laatste (gemeenschappelijke) ronde tegen UVS 2 wist ASV 3 weliswaar een overwinning met 5-3 te behalen maar dat bleek net niet genoeg voor lijfsbehoud in de eerste klasse.

Er was tijdens de wedstrijd wat verwarring over de weergave van de bordpunten op het scorebord, maar dat maakte uiteindelijk niets uit: op de valreep bleef Koningswaal 1 in de eerste klasse, een half bordpunt voor ASV 3.

Achteraf gezien heeft ons team het laten liggen in de 1e ronde met een nodeloos gelijkspel tegen mede-degradant Zevenaar 2.  Maar er moet wel gezegd worden dat we, zeker in de tweede helft van de competitie, vele forse nederlagen hebben geleden tegen op papier veel sterkere ploegen.

Ben Gussinklo, Hans Rigter, Ferdin de Graag en Rob van Belle hadden weinig in te brengen in de scores en bleven ruim onder de 50%, terwijl we onze hoed af moeten nemen voor Jacques Boonstra, Henk Gerdsen, Hans Polman en Rik de Lange die daar boven bleven.  Aparte vermelding verdient Edwin Peters die als super-sub liefst vijf keer bereid bleek om onverwacht in te vallen.

Volgend jaar in de tweede klasse hopen we (veel) meer het zoet van een overwinning te proeven.

Verslag: Rob van Belle

Scroll naar boven