SOS-competitie: ASV 2 sluit competitie af met ruime zege

Op 30 april vond de slotronde plaats in de SOS-competitie Hoofdklasse 1A. In een fijne ambiance kwamen alle deelnemende teams samen in de Mallemolen in Groesbeek. Complimenten voor de organisatie door de schaakclubs uit Groesbeek en Mook. Voor de liefhebber waren er hapjes tijdens de partij en naderhand kon ontspannen geanalyseerd worden in de daarvoor ingerichte ruimte bij de bar. Daar werd veel gebruik van gemaakt en menigeen heeft goed kunnen bijpraten. Tot slot mag ook de boekenstand met onder andere “oude OSBO-spulletjes” niet onvermeld blijven. De opbrengst komt ten goede aan de organisatie van een schaaktoernooi.

Natuurlijk werd er ook geschaakt. Omdat er nog een tweetal inhaalwedstrijden gespeeld gaat worden is nog niet bekend welk team degradeert. Henk had uitgevogeld dat bij een 8-0 overwinning er nog een theoretische kans is op een kampioenschap voor ASV 2. “Remises uit den boze en uiteraard verliezen not done” Hij tekende daarbij aan dat dit uiteraard een gevaarlijke uitspraak is op voorhand… Al onze spelers waren sterk geconcentreerd met focus op resultaat. Een tijdje zag het er naar uit dat de maximale score mogelijk was.

Roy was als eerste klaar. Zijn tegenstander behandelde de opening niet optimaal waarna hij met wit tot actief spel kwam. Er ontstond een hele gespannen stelling met veel penningen en continue dreigingen. Dit leidde tot een fout van zwart waarna mat onvermijdelijk was en opgave volgde. Ook Albert speelde met pressie en zette dat met zwart keurig om in een punt. Hetzelfde beeld gold ook voor de partij van Ronnie. Hij maakte met zijn paarden dankbaar gebruik van de zwakke zwarte velden in het kamp aan de overzijde. Keurige partij, punt. 

Onze “vaste invaller” Philippe mocht op eigen verzoek aantreden op bord 1. En ook nu bewees hij weer zijn waarde door opnieuw te winnen en zijn invalbeurten met een score van 5 uit 5 af te sluiten, chapeau! Roy heeft het tot 5 uit 6 gebracht en Martin is onze topscorer met 5 1/2 uit 7. Het laatste punt kwam niet zonder slag of stoot. Hij kwam minder uit de opening maar bleef speuren naar kansen. Die kwamen richting het eindspel waar het verschil in speelsterkte boven kwam drijven. 

Barth had ook een spannende gelijk opgaande pot. Hij bleef scherp, kreeg een kans en verzilverde deze resoluut. Toon tekende de enige remise aan van de avond. En Henk…helaas ging het in het eindspel alsnog mis, wellicht door heel graag ook het volle punt te willen scoren. Daarmee was de 6 1/2 – 1 1/2 overwinning een feit. We worden weliswaar geen kampioen maar eindigen als vierde met maar twee punten minder dan kampioen PION 1. Een mooie afsluiting van een prima jaar voor SOS ASV2!

Verslag: Roy Vink

Scroll naar boven