Komt er weer internationaal schaak in Arnhem?

Wethouder Jan van Dellen genoot zichtbaar van zijn eerste bezoek aan een schaaktoernooi. “Het is mooi dat jong en oud hier gezamenlijk strijden”, aldus de sportwethouder, die mogelijkheden zag voor het schaken in zijn gemeente. “Het zou mooi zijn als we net als in 1999 weer een internationaal schaaktoernooi in Arnhem kunnen organiseren. Ik ben niet alleen wethouder van sport, maar ook van Economische zaken en ik denk dat het bedrijfsleven daar ook wel aan mee wil doen”. Dat zijn positieve geluiden, waar ASV graag nog eens over doorpraat. ASV heeft immers in 1999 meegewerkt aan de organisatie van  een vierkamp met onder meer Kortsnoj ter gelegenheid van 100 jaar Park Sonsbeek en 8 jaar later was onze club betrokken bij de organisatie van het Euwe Stimulanstoernooi. En die evenementen smaakten naar meer.

Het toernooi ging vervolgens van start met een wat tegenvallend deelnemersaantal van 72 spelers. Het maakt het toernooi niet minder spannend en niet minder gezellig, maar het is leuker als de zaal gewoon beneden en boven vol zit met zo’n 100 schakers. Dat is dan weer de uitdaging voor 2019. In de inmiddels 17e aflevering van ons weekendtoernooi maakten de toppers geen fout. Thomas Beerdsen had het overigens niet makkelijk tegen de Roemeense meester Gabriel Miulescu. Willy Hendriks klopte Martijn Pauw en Nico Zwirs maakte geen fout tegen Geert van Hoorn.De ASV-ers speelden met wisselend succes. Pieter Verhoef en Peter Boel kenden weinig problemen, maar Otto Wilgenhof en Tom Bus gingen onverwacht onderuit. Fred Reulink klopte stand-in Erik Wille, die vanwege het wegblijven van Lars Vereggen, op het laatste moment de groep ‘even’ moest maken.

In groep B kwamen de favorieten niet allemaal ongeschonden uit de strijd. Zo deelde Toon Janssen het punt met Ralf van den Burg. Ron van Dijk moest buigen voor het Velpse talent Laszlo van Kuijk. Robert Krouwel maakte geen fout tegen Alexander Vos de Wael. En dat gold ook voor Maarten Smit, Johan Mostertman en Aart van der Peut. De ASV-er Nico Schoenmakers opende ook met winst. Dat ging ten koste van Theo Koeweiden.

Uitslagen en standen
A-groep: https://www.asv-schaken.nl/OSKA2018/swiss/agroep/SMWSite/
B-groep: https://www.asv-schaken.nl/OSKA2018/swiss/bgroep/SMWSite/

Scroll naar boven