KNSB-competitie: Geweldige schaakhappening met 8 teams

25 november 2023 zal als een historische dag voor ASV de geschiedenis ingaan. De vierde (voor de lagere teams derde) ronde van de KNSB-competitie was een thuiswedstrijd voor alle acht ASV-teams. Dat we dit seizoen met acht teams meespelen is al uniek, maar dit jaar hebben we ook de keuze gemaakt om de thuiswedstrijden samen te spelen. Dat brengt veel ASV-ers samen, die elkaar niet regelmatig zien. Vooraf hebben we veel gesproken over hoe dat zou zijn en wat het aan werk met zich mee zou brengen.

Zou dat allemaal wel lukken met het vinden van vrijwilligers om de zaal op vrijdagavond klaar te zetten en hoe zou dat gaan als er na afloop opgeruimd moet worden. Zorgen voor niets. Veel ASV-ers stonden schouder aan schouder en zo was zowel het opbouwen als het opruimen in ruim een uur geregeld.

Hulde aan de initiatiefnemers Richard van der Wel en Theo Jurrius. Hun inschatting dat gezamenlijk thuisspelen wat toevoegt aan de clubbinding was heel scherp. We hebben een prachtige schaakdag gehad en dat doen we nog een keer over op 3 februari en 20 april. Het klaarzetten van de zaal en het opruimen ging goed. Het schaken daartussen was nog niet zo goed. Een goed excuus is de sterke tegenstand die alle teams hadden. ASV 4 en 5 wonnen beiden met 5-3 en ASV 2 speelde 4-4. De andere teams verloren. Dat doet niets af aan het geweldige schaakfeest dat we samen hadden met 132 schakers en 3 arbiters. Dank aan allen die dit mogelijk maakten!

Fotoalbum Niels Albers: https://www.flickr.com/photos/143614926@N08/albums/72177720312937753

Erik Wille

 

Scroll naar boven