Gezellige aftrap van nieuwe seizoen

Afgelopen donderdag gingen de deuren van ons clublokaal na een schaakvakantie van vijf weken weer open. Als altijd gingen we van start met een simultaan door de clubkampioen en de bekerwinnaar. Omdat clubkampioen Saša Albers nog met vakantie was, nam de nummer 2 uit de afgelopen interne competitie, Ornett Stork de honneurs waar. William Shakhverdian was de tweede simultaangever. Het duo nam het samen op tegen 25 clubgenoten. Een mooi aantal op een hete zomeravond in de zomervakantie. Onder de 25 deelnemers waren drie nieuwe gezichten. Michel Hubert is vanuit het westen van het land in de regio Arnhem komen wonen. Na een periode voor het Leidse LSG gespeeld te hebben, vervolgt hij zijn carrière bij ASV. Ook ons oud-lid John Bijlsma gaat weer actief schaken en de derde nieuwkomer Humphrey Amnechi was voor het eerst bij een schaakclub. We wensen hen veel plezier bij ASV.

Ornett trok ten strijde tegen 13 tegenstanders. Hub Kusters, Douwe Huijsmans en Michel Hubert wisten hem tot overgave te dwingen. Het tiental Victor Droop, Herman de Munnik, Ko Kooman, Mees Neijenhuis, Theo van Lotringen, Ben Gussinklo, Cesar Eisma, Gwénaël Paris, Hans Visser en Kees van Keulen moesten buigen voor Ornett.

William stond een remise af tegen Kazem Mollahosseini. Rik Roelofs wist de simultaangever te verschalken. Onze bekerhouder was te sterk voor Victor Johnson, Humphrey Amnechi, Hans Corbeel, John Bijlsma, Jacques Boonstra, Jan Vermeer, Niels Mekkes, Rob van Helvoort, Joao Bittencourt en Robert Ratering.

Een mooie prestatie van beide simultaangevers. En nog belangrijker het was een gezellige schaakavond. Donderdag 1 september begint iedereen weer op 0 in de interne competitie 2022-2023.

Scroll naar boven