Titel in OSKA ver weg voor Thomas Beerdsen

Zoals zo vaak in weekendtoernooien was het op zaterdagavond rustig in de speelzaal. De extreme warmte had zijn tol geëist en het aantal byes liep gedurende de dag gestaag op. Het werd echter niet minder spannend. De ronde was een kwartier oud toen Thomas Beerdsen vanuit Rotterdam aangevlogen kwam. Met Tjark Vos trof hij het niet als tegenstander. De verdedigingskunsten van de Arnhemmer zorgde bij de Apeldoornse grootmeester voor de nodige hoofdbrekend. Uiteindelijk berustte Thomas in remise. De meervoudig toernooiwinnaar gaat met 2,5 punt de slotdag in. Een vijfde titel lijkt er daarmee dit jaar niet in te zitten. De leiding is in handen van Mees van Osch. De speler van Voorschoten wist na een zware strijd een ingewikkeld eindspel te winnen tegen Sasa Albers. Voor Mees van Osch was dat de vierde zege. Achter de koploper volgen vier spelers met 3 punten. Michel Auwens kwam via een bye op die score. Tjark Vos als gezegd door de remise tegen Thomas Beerdsen. Bas van Doren versloeg César Becx, en Migchiel de Jong was Rob van Helvoort de baas. Het winnende duo staat nu ook op 3 punten. De vraag voor de zondag is “wie houdt Mees van Osch nog van de titel”.

In groep B stevent Jimmy Geboers op de titel af. De titanenstrijd tegen de eveneens nog ongeslagen Wim Gielen eindigde in Belgisch voordeel. Jimmy heeft nu 4 uit 4. Achter hem volgt een grote groep spelers met 3 punten. Onder hen de ASV-ers Ben Gussinklo en Ronnie Eggink die elkaar in een spannend onderling duel geen strobreed toegaven. Rik de Lange en Ron Brachten slaagden er niet in deze groep achtervolgers te bereiken. Beiden verloren hun avondpartij.

De lange schaakdag werd besloten door Caspar Hermeling en Murat Duman. Een enerverende partij eindigde in een tijdnodduel, waarbij de materiaalverhouding nogal scheef was. Uiteindelijk wist Murat een mat een met paard op het bord te toveren. Een mooi slot van een mooie schaakdag.

Scroll naar boven