SOS-competitie: Goede start ASV 3

Met een 5,5-2,5 overwinning op De Cirkel 1 zijn we het seizoen volgens verwachting begonnen al ging het niet zonder slag of stoot.
Barth kwam als eerste melden dat hij had gewonnen; hier heb ik niet veel van gezien, een plotselinge matdreiging besliste de partij.
Xadya was bijna naar Ede afgereisd maar kwam er net op tijd achter dat het om een thuiswedstrijd ging. Op het bord stelde ze de rokade (te) lang uit en moest ze een stuk inleveren. Dat kwam niet meer goed.
Henk begon met liefst 6(!) Paardzetten, stond toen slecht maar met e6 en Dh4+ zette hij de partij naar z’n hand. Hij miste nog een paar goede voortzettingen maar sleepte toch het punt binnen.
Marco had om half tien al een uur voorsprong op de klok, hij won in het late middenspel een pion en liet een Toreneindspel met een pion meer nog bijna remise lopen. Gelukkig was hij op tijd weer bij de les.
Remco had niet veel bereikt en stond zelfs minder toen hij z’n tegenstander op onnavolgbare wijze kon trucken.
Met een 4-1 stand in ons voordeel plaatste Paul een tactisch remiseaanbod in een iets betere stelling. Het werd geaccepteerd en de matchwinst was binnen.
JW had moeten verliezen. Een Paardoffer bleek een gift, alleen een sterk pionnencentrum bood wat tegengas. De tegenstander pakte het te passief aan en met een blauw oog voor JW werd het toch nog remise.
Manar stond de hele partij beter tot hij in het eindspel een kwaliteit weggaf. Met Loper/pion tegen Toren kon hij het gesloten houden en probleemloos remise spelen.

Verslag: Jan Willem van Willigen

Scroll naar boven