KNSB-competitie: ASV 3 wint van HSG 1

ASV 3 heeft de tweede overwinning behaald. Hiermee is degradatie voorlopig ver weg. Niet dat het erin zat maar toch. Nu kan de aandacht volledig worden gelegd op de derde helft en daarvoor is dit team samengesteld. Iedere wedstrijd uit eten en drinken. Niet afhankelijk of we nu uit of thuis spelen maar altijd.

Het verslag moet over schaken gaan. Tja, De teamleider smeert hem met het tweede naar Groningen om daar als een van de weinigen niet te winnen. Wijst nog even de bord drie speler aan om een verslag te maken. Aangezien ik op vroege leeftijd al ontdekte dat delegeren erg prettig kan zijn laat ik de spelers zelf aan het woord. Ik kreeg per app de volgende verslagen. Degene die als eerste klaar was trapt af. Etcetera.

1. Toon Jansen remise
Schots met 4 Df6. Wit speelde als een looien deur. Na 14 zetten zat er niet veel spel meer in. Vanwege teambelang remise aangeboden en geaccepteerd.

2. Jan Knuiman remise
Begon met niets, kreeg niets en speelde een bloedeloze remise.

3. Remco Gerlich wint
Ik Kwam met zwart prachtig uit de opening nadat de tegenstander ging experimenteren. Dat voordeel verdween daarna weer snel door gebrek aan schaaktalent. Beide spelers vonden steeds zetten die de ander niet had verwacht. Tot de geweldige truc 21…Pc3! Waarna bijna alles afgeruild werd en wit een stuk overhield op een veld waar het niet te redden bleek.

4. Ruben Hogenhout verlies
Ruben viel in voor de zieke Johan Wolbers (verslaggever) Niet zo goed. Ik stond eerst goed. Daarna speelde ik het verkeerd en kwam ik slechter te staan. In tijdnood maakte ik nog meer fouten. Verloor een pion en mijn donkerveldige loper moest ik daarna ook nog ruilen waardoor mijn stelling verloren was.

5.Sander Berkhout wint
Pirc Tegenstander ziet standaard truc over het hoofd. Kon naar twaalf zetten opgeven. Modderde nog 20 zetten door. Stond toen 4 pionnen achter. Dat was genoeg.

6. Richard van der Wel  wint
Opening onbekend. Geen idee. Middenspel idem. Eindspel briljant gespeeld.

7. Koen Maassen vd Brink remise
Wederom geprobeerd de fantastische opening van Theo op het bord te krijgen. Zwart werkt niet mee. Kom ik in een soort Benoni met wit. Zwart breekt thematisch met b5. Ik reageer wat passief en kom in een toren + 2 paarden eindspel. Kier er voor om snel een pion te geven. Na het ruilen van de torens weet ik het met een pion minder te keepen door paard te ruilen en actief te worden met koning en paard.

8. Fred Reulink remise
Leuke partij. Moeilijk middenspel. Ik speelde op een eindspel met de goede loper. Dat lukte maar ik wist er geen gebruik van te maken. Er waren nog vier paarden op het bord. Uiteindelijk resulteerde het in remise.

Zo werd het 5-3. Er heeft meer in gezeten. Want Ruben verloor en enkele anderen speelden remise. Daarna met het gehele team en de bardame naar de Griek. Daar rolden we na negenen naar buiten.

Verslag: Jan Knuiman

Scroll naar boven