SOS-competitie: Fortuinlijke remise voor ASV 3

Het zat niet echt tegen in Kampen, rond middernacht keerden we huiswaarts met een 4-4 op zak. Dat had slechter kunnen zijn.
Rik had een gevaarlijke Koningsaanval die leek dood te bloeden. Net op dat moment gaf z’n tegenstander een vol stuk weg en gaf meteen op.
Henk speelde de Aljechin beter dan in de eerste ronde (met een sneller d6) maar hij kwam er eigenlijk niet aan te pas (1-1).
Paul had een evenwichtige partij waarbij de balans geen moment werd verbroken. Een ietwat saaie remise was het gevolg.
Barth ging met z’n Dame op strooptocht maar moest dat bekopen met het verlies van een paar pionnen. Het kwam niet meer goed.
Jan was onze supersub op deze avond, hij speelde een prima partij. In de opening reageerde hij agressief op voorposten van z’n tegenstander en hij hield hem onder druk. Voor zover ik het heb kunnen zien een foutloze partij.
In een partij met tegengestelde rokades liep JW achter de feiten aan en had moeten verliezen (alweer). Maar in tijdnood kwamen er wat tegenkansen en met ongelijke lopers werd het toch nog remise.

Dan is het 3-3 en spelen alleen nog Manar en Xadya beiden met de vlag op vallen.
Manar had een eindspel van Paard, Loper en pion tegen Toren en 3 pionnen. Met de klok zetten lang rond de tien seconden vreesden de omstanders het ergste maar de tegenstander hielp een handje door in een Paardvork te lopen en de Toren in te leveren. Hij probeerde het nog wel maar Manar maakte het keurig af.
Xadya had al remise aangeboden in gelijkwaardige stand maar er moest worden doorgespeeld. Haar tegenstander forceerde de stelling en een binnenvallende Toren zorgde voor de eindstand.
Ook de spelers van O&O waren blij met de eindstand, zo gingen we allemaal (?) tevreden naar huis.

Verslag: Jan Willem van Willigen

Scroll naar boven