SOS-competitie: Benauwde overwinning ASV 4

Aangekomen bij het speellokaal mochten we bijna een half uur buiten in de regen onder een half afdakje  naar de parkeerplaats staren totdat de beheerder onder de douche uit kwam en van binnenuit de ingangsdeur van het slot haalde.   
Aan het eerste bord wist Hans knap onze 1e teamspeler Frank Schleipfenbauer op remise te houden. Hedser speelde een wilde wedstrijd, gooide er een toren tegenaan en wist in hoge tijdnood remise af te dwingen. Ben en Rob wisten in iets mindere stand de remisehaven te bereiken.
Topscorer Ferdin behaalde als enige op zijn kenmerkende manier een overwinning binnen.

Bij de stand 2-3 had Bob met agressief spel een prachtstelling bereikt, hij kon op verschillende manieren winnen maar liet de tegenstanders dame binnendringen. Tot afgrijzen van de toegestroomde omstanders deed hij precies de verkeerde koningszetten totdat zijn tegenstander hem mat kon zetten. Kón, want zijn tegenstander wilde niet op deze manier winnen en bood tot ieders verbazing remise aan! Hulde voor zoveel sportiviteit!Wat hij niet wist is dat hij hiermee ASV de teamoverwinning in de schoot wierp.

Doesborghs SG 1 – ASV-4  2,5-3,5
1.  Frank Schleipfenbauer  –    Hans Rigter                   remise
2.  Robbie Gerardus           –    Hedser Dijkstra             remise
3.  Fred Rienstra                 –    Ferdin de Graag            0  –  1
4.  Jaap Brouwer                 –    Ben Gussinklo              remise
5.  Jan Ravensteijn              –    Bob Kooij                      remise
6.  Bert Lammertink             –    Rob van Belle               remise

Verslag: Rob van Belle

Scroll naar boven