SOS-competitie: ASV 7 redt de eer tegen Velp 2

In de vijfde ronde van de SOS competitie speelde ASV 7 tegen Velp 2.
Op bord 1 speelde Pascal van den Born (1381) met zwart tegen Dries van Eijk (1655). In de Siciliaanse opening speelde ook wit de c-pion op. Na een paarden-afruil concentreerden alle stukken zich op de koningsvleugel. Op de damevleugel rukten intussen de zwarte pionnen op. De witte dame kon via de achterdeur binnen komen en zo een aantal pionnen opruimen. (0-1)
Op bord 2 speelde Theo van Lotringen (1259) met wit tegen Lazlo van Kuijk (1569). Na een Italiaanse opening speelde veld d5 een belangrijke rol. Een witte toren raakte opgesloten, waardoor verlies van kwaliteit. In het eindspel ging ook het witte paard verloren. (0-2)
Op bord 3 speelde André de Groot (1413) met zwart tegen Julian van Kuijk (1500). In de opening ging het gelijk op. Daarna speelde André zijn pionnen op de damevleugel te snel op en kon wit een vork toepassen op de koningsvleugel. Met zijn koning in het midden was de stelling voor André onhoudbaar. (0-3)
Op bord 4 speelde Bader Hamadeh (0) met wit tegen Jan Stuut (1314). Na een Spaans vierpaardenopening drong zwart de witte loper naar b3 en kreeg wit een dubbelpion. Na pionnenruil in het centrum kwamen deze dubbelpionnen geïsoleerd te staan en een makkelijke prooi. Met 3 pionnen achterstand begon een moeilijk eindspel. (0-4)
Op bord 5 speelde Bert Maas (1118) met zwart tegen Stephan Sneijders (0). Opening en middenspel ware broeierig. Geleidelijk wist Bert de witte koning in het nauw te drijven, waarna wit een fout maakte en plotseling mat gezet werd. (1-4)
Op bord 6 speelde Samantha van Diggelen (1053) met wit tegen Martijn Ruumpol (0). De partij opende met een damegambiet. In het middenspel maakte Samantha een paar kleine foutjes. Met een mooie aanval wist Martijn haar mat te zetten. (1-5)

Scroll naar boven