SOS-competitie: ASV 7 haalt eerste punt tegen Lochem 1

In de eerste ronde van de SOS competitie speelde ASV 7 tegen Lochem 1.
Op bord 1 speelde Pascal van den Born (1358) met zwart tegen Theo van Beersum (1655). Met de pionnenruil in het centrum kwam Pascal een pion achter. Hij ruilde vervolgens zijn lopers tegen paarden en de dames. Het verhinderen van de witte rokade bracht geen echt voordeel en in het verdere verloop bleken de lopers sterker dan de paarden. (0-1)
Op bord 2 speelde Theo van Lotringen (1270) met wit tegen Hans Dijkman (0). Na de flank-Siciliaanse opening ging het materieel gelijk op, maar positioneel had wit het voordeel, dat een zwarte loper klem gezet was op a8. Zwart overzag een dekking en kwam de kwaliteit achter, hetgeen weldra een volle toren werd door het ophalen van de loper op a8. (1-1)
André de Groot en Bader Hamadeh wonnen op bord 3 en 4 reglementair door uitvallen van de tegenstanders. (3-1)
Op bord 5 speelde Bert Maas (1149) met zwart tegen Derk Hilhorst (1176). Een geladen kijkende tegenstander opende met e4, gevolgd door f4. Bert moest geheel improviserend antwoorden. Een flink gecompliceerde partij met lang veel stukken op het bord volgde. Een geduldige aanval bracht na lange tijd Bert tot opgave. (3-2)
Op bord 6 speelde Samantha van Diggelen (1113) met wit tegen Nico van der Zee (1300). Samantha kreeg te maken met een Nimzo-Indische opening, erg leerzaam. Haar rokadestelling werd in de 14e zet met het slaan van Pf3 opengebroken, waarna ze de kwaliteit weggaf. Na het verlies van nog een paar pionnen volgde overgave. (3-3)

Verslag: Theo van Lotringen

Scroll naar boven