SOS-competitie: ASV 4 stabiele middenmoter

Afgelopen vrijdagavond was ASV gastheer voor de organisatie van de slotavond in klasse 2c waarin ASV 4 speelt.

 Pegasus 1 was favoriet en Schaakstad Apeldoorn 3 zou bij een eventueel verlies van Pegasus 1 nog kunnen winnen. Het team maakte zijn favorietenrol zeker waar maar PSV-DoDo liet hen er wel heel hard voor werken en tot het laatst bleef het spannend en ondanks de ruime overwinning van Schaakstad Apeldoorn (5,5 – 0,5 ) werd na een spannend tijdnoodduel de overwinning binnen gesleept en zo ook het kampioenschap. Pegasus  kreeg namens ASV een mooie nieuwe DGT klok cadeau. Daarnaast is er een flesje wijn voor elke topscorer van elk team uitgereikt. Een leuk cadeau omdat ondanks mijn eigen verlies ik een fles mocht scoren.

ASV 4 was met 6 matchpunten vrijwel veilig voor degradatie  maar doordat we de vorige ronde verloren hadden van Schaakstad Apeldoorn 3 met een zeer beschamende 0-6 verlies had ik de spelers vriendelijk verzocht om zich te  revancheren in deze laatste ronde tegen O&O 2 uit Kampen.

Als we zouden afsluiten met een winst zouden we toch nog met een goed gevoel het seizoen kunnen eindigen. Het werd uiteindelijk een 3-3 gelijkspel en dat was ook voldoende. Albert Marks had nog een veelbelovende stelling maar daar kon nog heel veel goed maar ook misgaan, dus heeft hij naar overleg met de teamleider een remiseaanbod aangenomen. Afsluitend zeker niet ontevreden, we hebben wel heel wisselvallig gespeeld  maar gezien de gemiddelde rating zat er ook niet heel veel meer in. Wel was het een poule van verre uitwedstrijden. Epe, Ermelo en Zwolle en gelukkig hoefden we, omdat ASV de slotavond zelf had georganiseerd, niet naar Kampen.

Verslag: Hedser Dijkstra

Scroll naar boven