SOS-competitie: ASV 3 wint nipt

De inhaalwedstrijd tegen De Cirkel 1 werd op de valreep in ons voordeel beslist. Met de kleinst mogelijke overwinning keerden we huiswaarts. Omdat we aan de kopse kant van de tafels moesten zitten, was dat wel met een zere rug van het vooroverbuigen maar dat hadden we er graag voor over. Verder een prima lokatie trouwens in Ede.

Over de partijen van Gerben en Xadya valt weinig te melden, vlotte remises. Ook de partij van Rik werd remise gegeven toen nog van alles mogelijk was. Invaller Edwin speelde een prima partij, won een pion en had z’n tegenstander in de tang. Hij kon probleemloos afwikkelen naar een gewonnen eindspel.

Jan Willem kreeg een zware koningsaanval voor de kiezen, won wel een kwaliteit en had toen eenvoudig moeten winnen. Door een gruwelijke fout onder druk van de tijd ging dit niet door. Ook Robert had een zware avond, hij offerde z’n dame om onder de druk uit te komen tegen toren en paard. Uiteindelijk was de dame oppermachtig. Dat was een 31/2-21/2 achterstand met onduidelijke topborden.

De partij van Erik stond de hele avond potremise in een gesloten stelling, alleen op de klok stond Erik voor. Tegenstander Harold Boom zat al een zet of 20 onder de minuut toen hij in de fout ging en dat kostte de dame en even later ook de partij. Als hij met z’n torens op en neer was blijven schuiven was het remise geworden. Partij van de dag was ongetwijfeld van Theo. Lang zag het er uit dat hij op de h-lijn zou toeslaan, maar dat viel toch tegen. Na Dd2 liep hij zelfs gevaar maar met een fraai schijnoffer van z’n dame, die hij met een paardvork weer terugwon, kregen we een eindspel voorgeschoteld van twee paarden en 4 pionnen tegen twee paarden en 2 pionnen. Hij was er niet gerust op maar hij speelde het geweldig uit. Een nipte overwinning dus. De volgende afspraak is volgende week al. Thuis tegen Doetinchem 1.

Verslag: Jan Willem van Willigen

Scroll naar boven