SOS-competitie: ASV 3 sluit af in mineur

De laatste kans op promotie naar de hoofdklasse hebben we (helaas?) niet gegrepen, na kampioen Elster Toren ging de tweede promotieplek naar Zevenaar 1 dat op volle oorlogssterkte was verschenen. Wij moesten de laatste ronde tegen het oerdegelijke SMB 1 en een goed resultaat heeft er eigenlijk nooit ingezeten.

Theo kwam al snel melden dat het niet goed ging. Tegen Thom Rijken ging hij met een paard op avontuur, overzag een tussenzetje en stond een stuk achter. Hij probeerde nog wat maar de nederlaag was onvermijdelijk. Invaller Rob speelde een partij waarin het evenwicht steeds aanwezig was, een keurige remise was het resultaat. Bij Jan ging het al vroeg in de opening helemaal mis, tegen Huub Jansen leverde hij een stuk in en liep achter de feiten aan. Dat kwam niet meer goed.

JW speelde voor de derde keer dit seizoen tegen Désiré Fassaert en voor de derde keer werd het dus ook remise. Désiré had wel een klein voordeeltje in het eindspel maar het was onvoldoende. Last minute invaller Ferdin gebruikte veel tijd, iets te veel om z’n eindspelvoordeel in winst om te zetten. De toren van Ferdin tegen twee opgerukte pionnen was niet meer dan remise. Rik was als enige goed uit de opening gekomen en we hadden het gevoel dat winst in het verschiet lag. Helaas liet hij het voordeel verzanden en er werd tot remise besloten. Invaller Hedser speelde een goede partij, maar naarmate de tijd minder werd kwamen er toch wat scheurtjes in z’n stelling. Een plotselinge matdreiging bezegelde zijn lot.

Dan is alleen Erik nog bezig om z’n gewonnen stand te verzilveren. Met een kwaliteit, een pion en een zee van tijd meer zou dat toch moeten lukken. Tegenstander Jacques Ottenheim speelde stug door en na een paar zinloze paardzetten van Erik won hij zelfs nog. Gauw vergeten deze wedstrijd. Hopelijk moeten we het volgende seizoen wat minder een beroep doen op invallers. Slechts 1 speler heeft alles gespeeld, 3 invallers was zo ongeveer het gemiddelde. Misschien is het toch handig om het hele wedstrijdschema in de agenda te zetten.

Verslag: Jan Willem van Willigen

Scroll naar boven