SOS-competitie: ASV 2 wint net niet van Zutphen 1

Op maandag 4 oktober speelden we een wedstrijd met ASV 2 tegen Zutphen 1. Op papier leek het een zware dobber te worden. Tot overmaat van ramp meldde Toon Janssen zich in de ochtend ook nog ziek. Gelukkig lukte het Erik om een goede invaller te vinden, ondanks de grote WhatsApp storing.  Op bord 1 speelde Ronnie Eggink met wit een attractieve partij. Weliswaar gaf hij een stuk weg, maar kreeg daarvoor in ruil 2 verbonden pionnen. Op het eind was zijn tegenstander behoorlijk in tijdnood (2 min.), maar Ronnie (met 20 min. op de klok) zag niet hoe hij de winst naar zich toe te halen (als die er al was) en besloot mee te doen met herhaling van zetten. Een keurige remise was het resultaat!

Barth Plomp (met zwart) speelde op bord 2 en won weliswaar 2 pionnen in het middenspel, maar moest wel oppassen voor de actieve witte stukken. Helaas ging het mis in het middenspel waarbij een P-vork op de D en K dodelijk was. Invaller Philippe Friesen speelde met wit een degelijke opening. Zijn tegenstander liet allerlei gaten vallen in zijn koningsstelling en Philippe kon hiervan optimaal profiteren. Op bord 4 speelde invaller Jacques Boonstra met zwart. Hij kwam wat onder druk te staan, maar wist zich knap te verdedigen. Toen de druk verdwenen was vroeg Jacques aan de teamleider wat de stand was. De teamleider keek snel naar de andere borden en adviseerde Jacques om remise aan te bieden. Dat deed hij en werd aangenomen. Nadat de teamleider nog eens een keer goed keek, zag hij dat Reggie niet 2 pionnen voor stond, maar dat de 2 pionnen voor een stuk waren!

Teamleider Martin Weijsenfeld speelde met wit op bord 5. Hij kon met Txe6 binnendringen in de zwarte stelling. Na wat enkele kansen te hebben gemist op materiaalwinst kon Martin een matnet opbouwen, waar niet meer aan te ontsnappen viel. Albert Marks kwam met zwart wat gedrongen te staan, maar heeft zich goed terug in de wedstrijd geknokt. Helaas werd de witte activiteit op de D-vleugel hem te veel, waardoor hij een pion niet meer van promotie kon afhouden. Roy Vink, met wit op bord 7, kon wat pressie uitvoeren op de stelling van zwart. Roy kon de pressie vasthouden en uiteindelijk bezweek de tegenstander. Op bord 8 (met zwart) bouwde Wisse Witmans een prachtige stelling op. Hij kwam 2 pionnen voor, maar moest oppassen voor de witte D. Wisse kwam een beetje een tijdnood en zette bij een schaakje van de witte D, zijn K net op het verkeerde veld, waardoor zijn stelling ineens verloren stond.
Al met al hebben we een mooi gelijkspel te weten bewerkstelligen!

Verslag: Martin Weijsenfeld

Scroll naar boven