Samen is leuker!

Afgelopen week hebben alle ASV-ers en aspirantleden van het bestuur een kaartje ontvangen. Het gebaar werd door veel leden zeer gewaardeerd. In deze rare tijd moeten we bij elkaar blijven. En daar zullen we creatief in moeten zijn.

De opdrachten bij de problemen zijn:
1. Op hoeveel manieren kan wit mat in één geven?
2. Tweezet: Wit geeft mat in twee.
3. Tweezet: Wit geeft mat in twee.
4. Wit speelt en wint
5. Zwart speelt en wint

Corona-richtlijnen
Op de site van de KNSB staan de richtlijnen die nu gelden voor het buitenschaak (binnen schaken mag ook de jeugd nog niet in verenigingsverband) voor de oudere jeugd. Als dat ook de richtlijnen worden als de sportverenigingen weer open gaan, dan vraagt dat creativiteit. We zullen ons daarop moeten voorbereiden.

ASV-Nieuws
De redactie is blij met de bijdragen die al binnen zijn. Komende donderdag 7 mei is de deadline voor de kopij. We hopen dat er nog meer verhalen bijkomen. Bedenk dat je je clubgenoten er een plezier mee doet!

Onlineschaaktraining
Pascal Losekoot  geeft ook dit weekend weer drie gratis onlinetrainingen. De ratings zijn een indicatie, om een idee van het niveau van de les te geven. Elke training duurt één uur en begint precies op het aangegeven tijdstip. Meld je vooraf aan voor de trainingen via onderstaande links.

Het programma luidt:
Zaterdag 2 mei
11 uur: Het kwaliteitsoffer – rating 1500-1800 
Het kwaliteitsoffer – waarbij een toren voor een licht stuk wordt geofferd – is een spectaculair middel om het initiatief te krijgen! Wanneer zijn kwaliteitsoffers goed? Wanneer niet?

13 uur: Capablanca en de kleine combinatie
In deze les kijken we naar partijen en stellingen uit de partijen van Capablanca – de derde wereldkampioen schaken. Eén motief krijgt bijzondere aandacht: de petit combinaison, ofwel kleine combinatie. Dit is een tactische wending die een positioneel voordeel oplevert, zoals een betere stelling.

Zondag 3 mei
14 uur: Omgaan met penningen – rating onder de 1600
We kijken naar penningen, maar ook naar voorbereidende zetten, zoals lokken, jaren en richten. Natuurlijk zal verdedigen tegen penning en de ontpenning ook behandeld worden!

Schaakmatties
De eerste zeven kinderen uit onze jeugdopleiding hebben gisteren hun eerste schaakavond gehad bij de Schaakmatties (de online jeugdschaakvereniging van de KNSB). Tijs van Dijk meldde mij dat het een geslaagde eerste avond was. Intussen staat er ook een teamwedstrijd op het programma.

Onlineschaak
Het cursistentoernooi is aan het groeien. Daar worden sinds afgelopen donderdag ook drie ronden gespeeld. Verder is er elke dinsdag en donderdag de mogelijkheid om rapid- en snelschaak te spelen op de inmiddels bekende tijden.

Scroll naar boven