OSKA kent een slow-start

Vrijdagmiddag leken er 80 schakers aan de start van het OSKA te verschijnen. Onvoorziene omstandigheden zorgden ervoor dat een van de titelkandidaten, Ruud Janssen, zich moest afmelden. Om half acht bij het startsein bleken ook nog eens zes spelers weggebleven te zijn. Een teleurstellend begin van een ongetwijfeld toch weer mooi toernooi.

In de 20e editie van het weekendtoernooi won Thomas Beerdsen vrij snel van Caspar Hermeling. De viervoudig winnaar heeft zaterdag twee byes, omdat hij het NK snelschaken gaat spelen. Na heel veel snelschaakpartijen komt Thomas vanuit Rotterdam terug voor de vierde ronde van het OSKA. Een echte prof! Mees van Osch had ook weinig problemen met Jethro Hartmann. Migchiel de Jong verspeelde meteen in de eerste ronde al een half punt. Het talent Achyuth Aravindhan wist zich knap uit een mindere positie te redden en de remisehaven te bereiken. Michel Auwens zorgde voor de eerste verrassing door Remco Gerlich te kloppen. Ook Otto Wilgenhof verloor verrassend. Marco Otte was hem in de aanval de baas. Ook Koen Maassen van den Brink was dichtbij een verrassing. Daar waar er een winnend stukoffer was, liet hij Sasa Albers ontsnappen door een andere zet te kiezen. Tjark Vos verspeelde ook al een half punt. John Remmerts wist hem van de winst af te houden.

In groep B waren de eerste uitslagen volgens verwachting. Jente Christians doorbrak de reeks van ‘logische’ uitslagen. De ASV-er klopte Hans Thuijls. Daarmee inspireerde Jente andere ASV-ers. Hub Kusters klopte de nummer één geplaatste Rick Kompaan, die het daarna meteen voor gezien hield. Remco Menger kwam bijna 400 ELO-punten tekort tegen Ralf van den Burg, maar dat weerhield de ASV-er er niet van zijn opponent mat te zetten. In de laatste partij van de ronde verraste Theo Koeweiden de nummer twee geplaatst. Een goede avond voor de ASV-ers dus. Dat smaakt naar meer.


Scroll naar boven