Mees van Osch wint Voorjaarstoernooi 2024

Mees van Osch heeft het Voorjaarstoernooi op zijn naam geschreven. Na zijn zege in 2022 was de speler van Voorschoten nu met 6,5 punt de beste. Chiel van Oosterom werd tweede. De schaakmeester van Wageningen bleef een half punt achter bij de toernooiwinnaar. Rik van Rootselaar en Tjark Vos deelden met 5 punten de derde plaats. De beste ASV-er was Tom Bus met 4,5 punt. Leuk was de deelname van de oud-ASV-ers Ferdi Licher, Heico Kerkmeester en René Duchêne. Zij bleken het schaken nog niet verleerd. Ferdi scoorde 4 punten, Heico 3,5 en René 3.

Groep B werd ook al voor de tweede keer gewonnen door Carlos Preuter. Carlos scoorde 6 punten. Die had hij al na zes ronden, maar in de slotronde was David Chang hem te slim af. Dat leverde Chang met 5,5 punt de tweede plaats op. “Onze” Fleur Westerhof werd samen mer Jimmy Geboers en Arnout Karssenberg met 5 punten gedeeld derde. Ook in de B-groep was een oud-ASV-er actief. Ignace Rood had deze keer niet de grootse vorm en bleef op 2 punten steken.

Wout van Harten schreef de C-groep op zijn naam. De speler van ASA kwam tot 6 punten. Achter hem eindigden Lex van Hattum, Kazem Mollahoesseini, Pascal van den Born en Tom Smit met 5 punten gedeelde tweede. Bert Sigmond en Horst Eder bleven daar maar een half punt bij achter.

Scroll naar boven