Mees van Osch wint Open Arnhemse titel

Mees van Osch (groep A) en Jimmy Geboers (groep B) begonnen met een vol punt voorsprong op de concurrentie aan de slotronde. De kans dat de stand nog op zijn kop gezet zou worden, was klein. Maar Bas van Doren in de A-groep en Ralf van den Burg in de B-groep hadden theoretisch wel een kans in hun onderlinge duels met de koplopers om op gelijke hoogte te komen. Het kwam niet zover. Eerst viel de beslissing in groep B. Na niet al teveel strijd tekenden Jimmy Geboers en Ralf van den Burg de vrede. Jimmy was zo zeker van de winst in de groep en Ralf verzekerde zich van prijzengeld. Terwijl Mees van Osch zijn best deed om de maximale score te halen, vielen in de partijen tussen zijn achtervolgers de eerste beslissingen. Migchiel de Jong was Koen Maassen van den Brink de baas en Thomas Beerdsen won vrij snel van Jaap Vogel. Daardoor werd Thomas nog ongedeeld tweede. Dat kwam mede doordat Mees van Osch ook zijn zesde partij won. De koploper wikkelde tegen Bas van Doren af naar een beter eindspel. Na dubbele pionwinst was de maximale score een feit.

In groep B werd ondanks de tropische temperatuur in de speelzaal gevochten tot het gaatje. Vooral de strijd om de tweede plaats was enerverend. Uiteindelijk trok Ronnie Eggink aan het langste eind. Vanuit een spannend middenspel wikkelde de ASV-er tegen Elysia Feng af naar een toreneindspel met twee vrijpionnen. Dat won Ronnie overtuigend. Wijono Santoso verzilverde een materiaalvoorsprong tegen Wim Gielen en Ivan Ponomarev won in de aanval van Yanick Jacobs. Ralf, Ben, Wijono en Ivan eindigden daardoor op de gedeelde derde plaats.

Ratingprijzen
In groep A was Ethan Chua met 3,5 punt de bestscorende speler met een rating tot 1950. Michel Auwens zag zijn goede toernooistart met de tweede ratingprijs beloond worden. Michel had 3 punten. In groep B haalde Bart van den Akker van alle spelers met een rating tot 1600 de meeste punten. Bart haalde 4 punten. Met 3,5 punt won Niels van Duijl de tweede ratingprijs.

Scroll naar boven