Geslaagd trainingsweekend op Landgoed Halsaf

Om de 100e schaaktraining van de trainingsgroepen van de maandag extra luister bij te zetten, is voor de trainingsdeelnemers afgelopen weekend een trainingsweekend georganiseerd. Landgoed Halsaf in Babberich was de prachtige locatie waar dit “trainingskamp” plaatsvond. De 20 deelnemers aan het schaakweekend met als thema ’trainingsmethoden’ moesten flink aan de bak.

De trainers Willy Hendriks en Pascal Losekoot hadden op ieder niveau mooie oefeningen voorbereid. Trainingen werden afgewisseld met het oplossen van opgaven en het uitspelen van stellingen.

Tussen de trainingen door was er ruimte voor een wandeling in de prachtige natuur rond het landgoed. Ook werd gesnelschaakt en het weekend werd afgesloten met een consultatiepartij tussen twee geformeerde teams.


Het was mooi om te zien dat ondanks het verschil in schaakkracht, leeftijd en ambitie iedereen enorm veel plezier aan het weekend beleefde. Dat is meteen ook een compliment aan de twee trainers en organisator Nico Schoenmakers. ASV heeft al veel verschillende evenementen georganiseerd. Dit was weer eens wat nieuws. En het was een schot in de roos. Het werd een happening die absoluut voor herhaling vatbaar is.

Scroll naar boven