SOS-competitie: Zwaarbevochten remise ASV 3

In de strijd om lijfsbehoud heeft ASV3 een belangrijk puntje overgehouden aan de clash met aanstaande kampioen De 7 pionnen uit Epe. Om een uur of tien zag het er zelfs rooskleurig uit, met maar 1 bord wat duidelijk minder stond (JW) en een aantal prima stellingen (Marco, Xadya, Koen, Henk).
Een pionoffer in het centrum had voor JW een nederlaag moeten betekenen maar een totale afruil in het middenspel leverde toch een remise op.
Marco won een degelijke partij. In een gesloten siciliaan was z’n tegenstander besluiteloos en ging ten onder aan de vele dreigingen.
Invaller Koen offerde een kwaliteit tegen de sterke Sander Wissink die dit seizoen alles nog had gewonnen. Hij had een aantal pionnen compensatie maar weinig tijd en het draaide uit op remise.
Paul hield prima stand tegen Luuk de Ruijter en had een toreneindspel misschien wel remise kunnen houden. Met wat kleine onnauwkeurigheden krijgt een sterke speler (2200+) dan toch de overhand.
Xadya speelde een foutloze partij, in het late middenspel won ze tempo’s en uiteindelijk een stuk. De tegenstander probeerde nog wat maar Xadya “gaf geen krimp en won gedecideerd” (zie verslag van de 7 pionnen https://www.de7pionnen.nl/osbo/zwaar-bevochten-puntendeling-tegen-asv/).
Rik won al snel een kwaliteit maar daar stonden wel sterke lopers tegenover. Die deden hem uiteindelijk de das om.
Henk heeft lange tijd prima gestaan maar een onveilige Koning werd hem in tijdnood toch fataal. Hij liep zelfs mat.

Dan staan we met 4-3 achter en is alleen Erik nog bezig en “over die partij is een heel boekwerk te schrijven” (aldus het verslag op de site van De 7 Pionnen).
Het gemis aan een daadkrachtige wedstrijdleider werd pijnlijk duidelijk toen Erik’s tegenstander ophield met noteren in de tijdnood van Erik terwijl hij nog 30 minuten had. Erik zei er herhaaldelijk wat van, het hielp niks en niemand greep in. Uiteindelijk won Erik maar de boze tegenstander vond dat hij uit z’n concentratie was gehaald en noemde de overwinning onverdiend. Een erg vervelende avond voor Erik, daar moet je er niet te veel van hebben.
Door de 4-4 hebben we weer wat lucht, veilig zijn we nog niet.
Op dinsdag 11 april is de slotronde in (alweer) Epe.

Verslag: Jan Willem van Willigen

Scroll naar boven