SOS-competitie: ASV 3 boekt eclatante zege

De herstart van de SOS competitie is voor ASV 3 lekker begonnen. Tegen UVS 2 werd het liefst 7 – 1 met een hele rits matzetten. De tegenstanders hadden een speler te kort, dus we begonnen al met een reglementaire overwinning van invaller Gerben.

Na een uur stond het goed op vrijwel alle borden, zelfs bij de notaire “schuivers” zag het er aardig uit. Rik won als eerste, hij was met een toren binnengekomen op g2 en won uiteindelijk ook via mat op de tweede rij. Xadya kwam vanuit de opening gewonnen te staan. De koning van de tegenstander werd in het centrum gehouden en met een pionoffer op e6 werd een onstuitbare aanval opgezet. Misschien heeft er een mooi mat in gezeten, maar ze speelde het degelijk uit. Marco leek een winnende koningsaanval te hebben, maar kwam toch nog onnodig in de problemen op de damevleugel. Dat was aan de opponent niet besteed, want hij liet zich pardoes matzetten op de onderste rij. Erik kreeg een onregelmatige openingsopzet tegenover zich en kon zonder gevaar aan een koningsaanval beginnen. Te langzaam verdedigen van tegenstander Klaus Wüstefeld zorgde ervoor dat een stukoffer dameverlies of mat zou opleveren. Het werd mat.

Theo, gewapend met een intimiderend mondkapje en minuscuul potloodje om te noteren, zat in een Hollands aandoende opening. Zijn tegenstander had jaren niet gespeeld en verbruikte veel tijd. Uiteindelijk brak hem dat op want Theo kon afwikkelen naar een gewonnen pionneneindspel. Jan Willem speelde Koningsindisch en kon naar hartelust aanvallen op de koningsvleugel. Tegenspel op de damevleugel bleef uit en wit kwam helemaal vast te zitten. Ook JW’s tegenstander speelde door tot hij mat stond. Robert kwam uitstekend uit de opening, kon al snel een kwaliteit winnen maar het tegenspel met twee sterke paarden zorgde toch voor een ommekeer. In een dameeindspel met twee pionnen minder probeerde hij het nog tot diep in de tijdnood. De vijandelijke koning stond echter veilig en met een luide brul redde tegenstander Simon van Dijk de eer. Dinsdag 22 februari gaan we op bezoek bij de Cirkel in Ede.

Verslag: Jan Willem van Willigen

Scroll naar boven