KNSB-competitie: Ook winst in Wageningen voor ASV 5

‘1-2-3’ tegen ‘1-3-5’, ofwel de mini massakamp uit tegen Wageningen op 2 maart jl.. Voor ‘5’ een belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud in de 4e klasse veilig te stellen. Met Richard (Christians) en voormalig voorman Michel (Hubert) als invallers. Ook na, of juist door, de collectieve ratingpresentjes was de gemiddelde speelsterkte op papier gelijk.

In de eerste uurtjes niet echt een overdreven hoopvolle aanblik op de meeste borden. Over en weer werd aangedrongen waarbij de Wageningers er net wat beter voor leken te staan. Terug van weggeweest legde frisse Michel zijn tegenstander een lastige pressiepuzzel voor. Deze loste hem echter keurig op en na een hele reeks afwikkelingen besloten de heren om T+3p’s voor beiden aan dezelfde zijde maar niet stoer te gaan proberen.

Even later kantelde de wedstrijd. In de vorige editie verzuchtte Richard zich nog in “ik had em bijna”. Nu dus helemaal, met een fijne winst, top! Steven heeft ‘de pen’ in zicht en verstevigde zijn positie als topscorer. Naar zijn zeggen weer niet vlekkeloos. Ach, licht stuntelend en ongeslagen met 5 ½ uit 7, heel vervelend.

Roy zat niet echt lekker in de partij. Deed gelukkig wel redelijke tot goede zetjes. Zijn tegenstander ook totdat die besloot een pion te graaien wat niet heel verstandig was. Met nog 5 minuten op de klok maakte Roy het resoluut af.

Bij Ruud leek het eerst redelijk gelijk op te gaan, verderop in de partij een beter eindspel zichtbaar. De man in vorm met drie klare overwinningen op rij schoof dat keurig uit.

Jacques heeft het even gehad met zwart. Met twee keer een pion afstaan het eindspel in werd hem teveel. Hij is zich nu al aan het oppeppen voor de volgende twee keer wit.

Ben wat minder ruimte in het begin, had voldoende tegenspel en hengelde de half binnen. Zelfde verhaal bij Ivo. Tricky tegenspel had hij nog wel. Het vrijwel continue evenwicht bleef echter tot de handdruk.

En daarmee Teamwinst met 5 ½ eveneens nuttige bordpunten. Volgende keer de medekoploper het hoofd bieden en daarna vlammend afsluiten in de fraaie Achterhoek. Oh ja, Ruud zou nog bijna zijn achtergelaten in Wageningen. De teamleider was er niet helemaal bij vandaag (alleen vandaag?!) en had van hun onderonsje begrepen dat Ruud met Jan Timman mee zou rijden, leuk! Dat bazuinde hij dan ook vrolijk rond om de terugrit met twee auto’s goed te regelen. Dit leverde wat verwonderde blikken op. Onze hoogst gewaardeerde eigen Titan is weliswaar ook woonachtig in Arnhem maar rijdt geen auto. Ben was gelukkig wel scherp en Ruud nog op tijd in het Gelredome.

Verslag: Roy Vink

Scroll naar boven