KNSB-competitie: ASV 6 verliest thuis van HMC Den Bosch 3 (2,5-5,5)

Gisteren viel ik in als teamleider omdat André aan het werk was, dat was een leuke eer en ervaring om mee te maken. Ik speelde op bord 1 tegen een zeer jonge jeugdtalent en speelde met de zwarte stukken, ik koos ervoor om de petrov-verdediging te spelen. Het was een beetje saai en standaard het begin, maar al snel kwam er toch een leuke stelling te op het bord. Er ontstond vooral strijd om de zwakke d pion van mijn tegenstander. Er kwamen wat tactics, maar na goed nadenken werd alles prima afgeruild en kwam ik toch een pion voor. Lang hield ik een goede kans op de winst, maar een waardeloze c6 zet maakte de stelling compleet gelijk.

Bord 2 Edwin speelde een koningsgambiet met wit, een leuke opening waar voor beide kanten veel in zat. Het lukte Edwin niet om er iets uit te halen. Achteraf bleek zijn tegenstander die hele opening goed te kennen. En hij had een rating van 1830, geen schande dus. Ron Brachten heeft een goede partij gespeeld en heeft als enige gewonnen van het team, prima prestatie. Theo en Maksym hebben remise gespeeld. Maksym speelt erg goed voor zijn leeftijd en als hij wat meer de tijd kan nemen, mag en kan hij zeker voor overwinningen spelen. Dat zou wel een waardering voor zijn spel zijn.

Jan Vermeer verloor van een sterke tegenstander. Jan zei hierover: “In de Franse opening zette ik mijn opponent helemaal klem. Naar eigen zeggen vocht hij voor remise. Maar na een paar mindere zetten van mij verloor ik het initiatief en verloor twee pionen en de partij.”. Ook Ben en Herman verloren, met strijd en passie, dus volgende keer komen we er weer sterker uit.  In de stand staan we nog net boven de degradatiestreep. Het zou wel fijn zijn als we de volgende (van UVS) weten te winnen. Dat wordt pas in februari gespeeld.

Verslag: Marco Dorrestijn

Scroll naar boven