Update – schaken tijdens Coronacrisis

Terwijl het leven steeds verder stil komt te liggen, proberen wij online activiteiten te organiseren, zodat  het schaakleven nog een beetje doorgaat. Wij vinden het belangrijk om vertier te bieden nu de sociale contacten er nauwelijks meer zijn. We realiseren ons dat niet iedere schaker enthousiast wordt van online-schaken, maar andere mogelijkheden zijn er nu niet.

In dit bericht weer even een update van de activiteiten bij ASV tijdens de Coronacrisis

Online-schaken
Afgelopen donderdag hebben daarvan 14 leden deelgenomen aan een snelschaaktoernooi van onze online-schaakclub Arnhemsche SV op http://www.chess.com/nl. De deelnemers reageerden na afloop overwegend enthousiast. We kregen in de terugkoppeling het verzoek om (ook) toernooien met een langzamer speeltempo op te zetten. Dat gaan we vanmiddag om 13 uur proberen.

ASV-Nieuws
Er is gelukkig massaal gereageerd op onze vraag hoe je ASV-Nieuws leest. Dat zegt veel over het enthousiasme over dit clubblad. De redactie werkt op dit moment keihard aan het maartnummer. Het zal een dezer dagen online komen. De leden die aangegeven hebben, dat ze het clubblad niet op de site lezen, zullen we komende week het blad toesturen. Anderen die later graag een exemplaar ontvangen, krijgen dit op de eerste reguliere clubavond.

Clubavonden
Vorige week hebben we alle clubavonden tot en met 26 maart al afgelast. Daar is intussen logischerwijze ook 2 april bijgekomen. De kans is echter reëel aanwezig dat de schaakloze periode nog langer duurt. We houden jullie daarover op de hoogte.

Teamwedstrijden
Voor de teamwedstrijden volgen wij uiteraard ook de richtlijnen van de overheid. Dat betekent dat intussen ook vrijwel alle gemeenschappelijke slotronden in de SOS-competitie niet doorgaan.

Schaken kijken?
Enkele dagen geleden is het kandidatentoernooi begonnen. De winnaar daarvan wordt de uitdager van wereldkampioen Magnus Carlsen. Zondag om 12 uur begint de  5e ronde. De partijen zijn te volgen op https://chess24.com/en

Wij willen niet speculeren over het moment, waarop het schaakleven weer draait zoals we dat  gewend zijn. Het valt niet uit te sluiten dat het nog even duurt voor we elkaar weer op de donderdagavond ontmoeten. We zullen ons best doen om nog enkele activiteiten via onze website of op een andere online-manier te organiseren. Wij blijven jullie op deze manier informeren.

Scroll naar boven