Verslag 1e ronde KNSB competitie

Na de voortvarende eerste competitiezaterdag met drie keer een 5-3 zege voor de ASV-teams, was het op 1 november een dag van wisselend succes. ASV 1 deed zichzelf niet alleen tekort door matchpunten in Veldhoven achter te laten, maar uiteindelijk morste het ook bijna een handvol bordpunten. De 6-2 nederlaag in het Brabantse land kan alleen maar goed gemaakt worden met een serie zeges in de komende ronden. Voor ASV 1 kwam slechts Wouter van Rijn tot winst. Olivier Bruning en Remco de Leeuw leverden met een remise nog een bijdrage aan de schamele score. Op de overige borden viel eigenlijk vooral het aantal missers in goede stelling op.

ASV 2 heeft zich duidelijk voorgenomen om niet in de onderste regionen terecht te komen. In Borne werden de plaatselijke schakers met 6-2 de oren gewassen. Zelfs het uitwijken naar een andere lokaliteit zonder het de spelers van ASV 2 te melden, bracht onze mannen niet uit het evenwicht. Met de maximale score uit twee wedstrijden gaat ASV 2 fier aan kop samen met Almere, de ploeg van ex-ASV-er Pieter de Jager. Voor ASV 2 brachten Anne Paul Taal, Richard van der Wel, Sjoerd van Roosmalen en Theo Jurrius het tot winst. De andere vier partijen eindigden in remise.

Sluit Venster
 

ASV 3 speelde de beladen wedstrijd met de Zuidarnhemse vrienden van De Toren. Na een wedstrijd met wisselende kansen bleven de ploegen in evenwicht. De puntendeling deed De Toren uiteindelijk niet zo zeer, omdat de gedoodverfde concurrent voor de titel Meppel onverwacht van Doetinchem verloor. ASV 3 staat bij de eerste drie en moet er nu voor waken in de euforie van het succes misstappen te maken tegen de op papier zwakkere broeders. Ruud Wille en Gerben Hendriks versloegen hun tegenstander nadat ze materiaal cadeau kregen. Ivo van der Gouw en Erik Wille konden aan de twee topborden hun tegenstanders niet weerstaan. De overige duels eindigden na hevige strijd (op de snelle remise van Erika Belle na) in een puntendeling. Gonzalo Tangarife Ramirez debuteerde met een keurige remise aan bord 3.

Erik Wille